Bayramda Otoyol ve Köprüler Bedava!

Yayın: 08:42 - 14.08.2012
Güncelleme: 08:42 - 14.08.2012

Ramazan Bayramı süresince köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 18-22 Ağustos tarihleri arasında tüm otoyol ve köprülerin ücretsiz olacağını bildirdi.

Yıldırım, ”Daha önceki yılların aksine bu yıl arefe günü ve bayram sonrasındaki bir gün dahil olmak üzere toplam 5 gün otoyol ve köprüler ücretsiz olacak.” dedi.

Ramazan Bayramı’yla ilgili yazılı bir açıklama yapan Bakan Binali Yıldırım kara, demir ve havayollarında yaşanacak yolcu yoğunluğu göz önünde bulundurularak, ek seferler konulduğunu söyledi. Yıldırım, özellikle karayollarında şimdiden otobüslerde boş yer bulunmadığını, vatandaşların, ulaşım aracı bulamaması nedeniyle sevdiklerine kavuşamaması sorununu ortadan kaldırmak için, D2 belgeli, tur ve servis aracı olarak kullanılan otobüslere bayram süresince biletli yolcu taşıma izni verildiğini ifade etti.

Bakan Yıldırım, bayramda yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu. Trafik işaret ve işaretçilerine uyulmasını isteyen Yıldırım, sürücülere, uykusuz, yorgun veya alkollü olarak yola çıkmamaları, araçlarının bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulundu. Yıldırım, Türkiye’de mevcut yol durumuna göre trafik kurallarına uyulduğu takdirde yollarda kazaların yaşanmayacağını, kimsenin burnunun bile kanamayacağını vurguladı. Hız limitlerini aşarak, gitmek istenilen yere erken varacaklarını düşünenlerin, hem kendi mal ve can güvenliklerini hem de yollardaki araçtakilerin mal ve can güvenliklerini tehlikeye attıklarına dikkati çeken Yıldırım, “Sevdiklerinize hiç ulaşamamaktansa birkaç saat geç ulaşmak daha iyidir. Kimse sevdiklerinin bayramını acıya dönüştürmesin” dedi. ZAMAN GAZETESİ

 

Exit mobile version