Kartal’da çelenk krizi yaşandı!

Yayın: 14:26 - 30.08.2012
Güncelleme: 14:26 - 30.08.2012

CHP’liler izin verilmemesine rağmen Atatürk Anıtı’na çelenk koydu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal ve Şile İlçe Teşkilatı üyeleri, Kartal Kaymakamlığı’nın izin vermemesine rağmen Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. CHP’li grup daha sonra Kartal Kaymakamlığı önüne de siyah çelenk koyarak kararı protesto etti.

CHP Şile ve Kartal İlçe Teşkilatı üyeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Kartal Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmak için Kartal Kaymakamlığından izin istedi. Ancak kaymakamlık bu isteğe olumsuz cevap verdi. Her iki ilçe teşkilatının üyeleri, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamza Çebi, Muharrem İnce ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı saat 12.00 sıralarında izin olmamasına rağmen çelenk bırakmak için Atatürk Anıtı önüne geldi. Burada bir konuşma yapan Akif Hamza Çebi “Cumhuriyetin kilometre taşları olan 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı, 29 Ekim’i 30 Ağustos’u vatandaştan kopartmak isteyen bir anlayış bugün Ankara’da iktidarda. Cumhuriyet’in 89. Yılında Cumhuriyet’in temel değerlerinden güç alamayan, tam aksine Cumhuriyetle yarışmak isteyen, onu küçümseyen bir anlayış var Ankara’da.”


Muharrem İnce de konuşmasında hükümeti suçladı. İnce, çelenk konması konusunda izin alamadıkları mülki amirleri de eleştirerek, “Buradan devletin kaymakamı, devletin valisi olmaktan çıkıp Recep Tayyip Erdoğan’ın memuru olanlara sesleniyorum. Benim partimin il başkanları, benim partimin ilçe başkanları çelenk koymak için Zafer Bayramı’nı kutlamak için senden izin istemediler. Bu izin değil, bu bir bilgi verme yazısıdır. İzin istemek başka bir şeydir, bilgi vermek başka bir şeydir.” diye konuştu.

Çelenk konulması için izin isteyen CHP Kartal İlçe Teşkilatı’nın yazısına olumsuz yanıt veren Kartal Kaymakamı’nı da eleştiren İnce Kaymakam’ı kastederek “Sen kimsin de senden izin isteyeceğim. Biz sana bilgi verdik, bak kaymakam bey biz bu saatte burada çelenk koyacağız, sen de devletin yetkilisi olarak güvenliğimizi sağla dedik.” ifadelerini kullandı.

Grup daha sonra Kartal Kaymakamlığı önüne gitti. İzin çıkmayan kaymakamlığa siyah çelenk bırakan grup, bu şekilde kararı protesto etti.

İstanbul CHA

Exit mobile version