30 Ağustos Coşkuyla Kutlandı!

Yayın: 10:11 - 31.08.2012
Güncelleme: 10:11 - 31.08.2012

1922 yılı 26 Ağustos’unda başlayıp, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 90. yılı, tüm yurtta olduğu gibi Tuzla’da da coşkuyla kutlandı. Sahil tören alanındaki çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalar, akşam da devam etti.

Tuzla sahilindeki tören, ilçe protokolünün yanı sıra askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla başladı.

Kutlamalar saat 9’da, sahil tören alanında başladı.  Tuzla Kaymakamlığı adına Kaymakamımız Sayın Mümin Heybet, Garnizon Komutanlığı adına Tuzla Garnizon ve Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tümgeneral Göktürk Gökbayrak, Tuzla Belediyesi adına da Tuzla Belediye Başkan Vekili Ahmet Çabuk tarafından anıta çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Sahildeki tören, bayrağımızın göndere çekilmesi ile tamamlandı.

 

Kutlamalar kapsamında 30 Ağustos akşamı, Tuzla sahili tören alanında Askeri bando ve havai fişek gösterisi yapıldı. Tören bando takımının çaldığı coşkulu marşların ardından yapılan havai fişek gösterisi Tuzlalılar tarafından ilgiyle izlenildi.

 

Exit mobile version