Türk İdarecileri Derneği’nden Çelenk Krizi çıkaranlara kınama!

Yayın: 10:10 - 03.09.2012
Güncelleme: 10:10 - 03.09.2012

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle ülkenin bir çok il ve ilçesinde Atatürk Anıtlarına çelenk konulması konusunda yaşanan krizde bir çok Vali ve Kaymakam’a tepki gösterenlere kınama bildirisi yayınlandı.

 

Kamu Yararına Çalışan Türk İdarecileri Derneği Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “05 Mayıs 2012 tarih ve 28282 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliğinin 7. Maddesi B Fıkrası Gereği 1. Bendinde ( Başkent dışında Zafer Bayram Törenleri)       “ Atatürk Anıtı ve Büstüne Mülki İdare Amiri, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı tarafından çelenk konulur” denmektedir.  

 

Bu açıklanan Yönetmelik hükümlerine göre Zafer Bayramı münasebetiyle Atatürk Anıtlarına çelenk konulmasıyla ilgili olarak Vali ve Kaymakamların acımasızca tahkir ve tezyif edilmelerini kabul etmek mümkün değildir.

Bu tepkiler bilgisizliğin bir ifadesidir.

Vali ve Kaymakamların, Mevzuattan kaynaklanan uygulamalarından dolayı eleştiri sınırlarının dışına taşarak, hak edilmeyecek ifadelerle itham edilmeleri veya küçük düşürülmelerini bilgisizliğin bir ifadesi olarak değerlendiriyoruz.

 

İl ve ilçelerde Vali ve Kaymakamlara yönelik yapılan bu yakışıksız tutum ve beyanları kınıyoruz” denildi.

 

İşte o yazılı açıklama;

Exit mobile version