SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Güzelgün, arkadaşımızı emekliye ayıracağız!

Yayınlanma:
ABONE OL

Demokratik Sol Parti Kartal İlçe Başkanlığı Samare Restaurant’da yerel basınla bir araya geldiler.

 

Basının yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı toplantıda DSP Kartal İlçe Başkanı ve DSP İl Genel meclis üyesi İlhan Güzelgün, DSP Kartal Belediye Başkan adayı Şahin Kaya ve DSP Kartal İlçe Yönetimi, Kadın Kolları ve gençlik kolları hazır bulundular.

 

Basına konuşma yapan DSP Kartal İlçe Başkanı İlhan Güzelgün “Değerli basın emekçileri, sizlerin huzurunuzda sizlere ve değerli halkımıza saygılarımı sunuyorum” diyerek, bazı siyasetçilerin özelikle yerel basına yönelik yakışıksız tutum ve davranışlarına isnat edercesine mütevazı tavırla selam verdi.

“DSP ilçe başkanlığı görevini aldıktan sonraki ilk basın toplantımızı, siz basınla yapma ihtiyacı duydum. Neden bu gün? sorusunu sorup cevabını vermek istiyorum”

 

Bu gün bildiğiniz gibi 12 Eylül;

32 yıl önce Türkiye’ye askeri müdahale yapıldı ve demokrasiye kırmızı kart gösterildi.12’sinde Türkiye’nin her tarafında terör var, 12 sinde asker düdüğü çalıyor ve 13 ünde maalesef terör bitiyor.12 sinde ki olan terörü görenler,13 de bittiğini nasıl göremediler merak ediyorum.11 de BÜLENT ECEVİT petrol iş sendikasında sanki 12 eylül habercisiymiş gibi oradan bütün Türkiye’ye sesleniyor: birileri çıkacak, düdüğü çalacak, bazılarınız hapishaneye, bazılarınızda evlerimize gideceğiz demişti. Maalesef ki öyle de oldu.

12 sinde Türkiye siyasetinin önemli ismi ve başbakan Bülent Ecevit askerler tarafından anti demokratik bir yöntemle göz altına alınıyor. Türkiye için bir dönüm noktası olmuştur, 12 eylül o zamanki genel kurmay başkanı, basın açıklamasında Türkiye’de 12 eylül askeri müdahalesini yapmak zorundaydık, kan gövdeyi götürüyordu; açıklaması hala bu günkü gibi kulaklarımızda çınlıyor. Türkiye karanlığa bürünüyor, Türkiye’nin tüm gençleri göz altına alınıyor, işkencelerden geçiyor,maalesef daha sonra Genel Kurmay Başkanı bir açıklama yapıyor, iki tane genç idam ettik, bir sağdan bir soldan diyor. Aradan 32 yıl geçmesine rağmen bu cevaplar bir kenarda duruyor.

 

İlk basın toplantısını 12 Eylül’de yaptık!

Güzelgün, sözlerinde şunlara yer verdi; “Değerli arkadaşlar, bugün 12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümü. Basın toplantımızı özellikle bugüne denk getirdik. Çünkü ülkemizin yaşadığı sorunların temelinde hala 12 Eylül izleri duruyor. Ben de daha 18 yaşındayken, darbe olduğunda içeri alınmıştım ve tam bir ay sonra serbest bırakılmıştım. Neden alındım ve neden tekrar bırakıldım, bu soruların cevabını hala bilemiyorum.

 

Asla unutmayacağız ve unutturmayacağız

Şunu kimse unutmasın bu ülkenin insanlarına vurulan prangalar hala vicdanları kanatıyor. Cezaevlerinde görülen işkenceler, kaybolan insanlar, yargısız infaz yapılanlar, hala bu ülkenin acı kayıp gerçekleridir. Ülkemiz ve bizler siyaset adamları olaraktan asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.

 

Ben İlhan Güzelgün 1985 yılında DSP’de gençlik kollarında siyasete başladım.1992 yılına kadar partimizin değişik kademelerinde değişik kollarında görev yaptım.1992 yılında partimden istifa ettim. CHP Kadıköy’de kurucular kurulunda yer aldım

Uzun dönem Kadıköy’de yöneticilik yaptım. Daha sonra kendi isteğimle yönetim kurulundan istifa ettim. Kartal ilçe yönetimine, Gürsel Tekin il başkanı olduğu dönemde bende Kartal ilçe başkanı Yüksel Çiftçi döneminde ilçe yönetim kurulunda, ilçe saymanı olarak yer aldım.

Daha sonra yapılan kongrede yönetim kurulunda ilçe sekreteri olarak göreve başladım. 2009 yılındaki yerel seçimlerinde il genel meclis üyesi seçildim. 2011 yılında da partimden istifa ettim Kendi partim olan DSP ye tekrar geri geldim. Halktan yana oldum. İl genel meclisine bir takım halka yönelik hizmetler için önergeler verdim. Bunların il özel idaresinin en azından, şehit ailelerinin elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödenmesi gibi, Kartal’da ki tarihi çeşmelerin korunması, Mustafa efendi türbesinin restorasyonu, okulların faturalarının yine devlet tarafından ödenmesi gibi bir takım önergeler verdim. Ancak tüm çabalarıma rağmen, canımı acıtan bir olayı sininle paylaşmak isityorum. Kartal yeni adliyesinin yanında bulunan 58 dönümlük arazinin tüm çabalarıma rağmen Toki’ye devredilmesi oldu ki, ben de bunun için yasal süreci başlattım. Bu arsa ile ilgi benim önerim, tokiye kız verilmez kız da alınmaz anlayışıyla, biz kendi arsamızı kendimiz yapalım anlayışı idi. Benim hedefim orayı halka sorup öyle bir tesis yapmalıydık bu karar ne yazıkki bir gecelik kısa bir kararla tokiye devredildi.

 

DSP Genel merkezimiz gördüğü ihtiyaç üzerine bizi Kartal ilçe başkanı olarak görevlendirdi.

Şu an itibariyle Kartalımızda mevcut belediyeyi siz de bende çok iyi biliyoruz ve yakından takip ediyoruz. yaklaşık üç yılı aşkın bir yönetim süresince yapılan ve yapılamayan bir takım işler üzerine konuşacağız sizinle.

 

56 Milyon olan borç, 103 Milyonu geçmiş durumda!…

 

56 Milyon borçla devralınan Kartal Belediyesi, bugün 103 Milyonu geçmiş durumda…

Kartal belediyesi Ak Parti’den CHP tarafından yaklaşık 56 milyon tl ile borç ile devralındı. Şu an gelinen nokta da üzülerek söylemek zorundayım ki 100 milyonu aşan bir  borç, çözülemeyen sorunlar yumağıyla ne yazıkki karşı karşıyayız.

Siz de şimdi muhtemelen soracaksınız, elbette ki belediyeler hizmetleri için eğer bütçeleri yetmiyorsa borçlanacaklar. buna kimsenin bir itirazı olmadığı gibi bizim de yok. ama bizim yapılan borçlarla ne tür hizmetler yapıldı. Tüm kartal halkı benim,sizin ve herkesin sorması, öğrenmesi ne en doğal hakkımızdır.

100 Bin oy alacağız!

Kamuoyu ile birçok konuyu paylaştım ve sonunda Kartal’da yüz bin oyu aldık. Peki, aldık da ne oldu? Arif Dağlar’dan Kartal Belediyesi 56 trilyon borç ile alındı. Şuanda belediyenin borcu, 103 trilyon oldu. Tabi ki, borçlanabilir belediye ama bizim belediye niçin borçlanmış? Bir de ona bakalım.

 

Kartal’ın dört yılı daha boşa geçmiştir.

Ben bir Kartal’lı ve DSP ilçe başkanı olarak, doğrusu yapılan 100 milyonluk  borç ve mevcut bütçedeki para ile yapılan bir hizmet göremiyorum. maalesef Kartal’ın bir dört yılı daha boşa geçmiştir.

Bizim siyasi anlayayışımızda doğru yapılanı takdir etmek,yapılan yanlışları yermek hatta yol göstermektir. Şunu üzülerek söylemeliyim ki yapılan elde avuçta tutulan bir hizmet yok.

Şimdi soruyorum size değerli basın mensubu arkadaşlar,ilçemizin dışında yapılan milyonluk nevşehirdeki otelin bizim ilçemiz halkına ne kadar faydası var, ilçemizin dışında alınan bir plajın bizim halkımıza ne kadar faydası var.

 

Nevşehir’ de ki otelin Kartal’a ne faydası var?

Değerli arkadaşlarım; başta CHP camiası olmak üzere tüm halkımızın karşı olduğu Nevşehir’ de ki otelin bizim Kartalımıza ne faydası var. Ben şahsım hala çözmüş değilim ve şunu iyi biliyorum ki belediyelerin görevi çaycılık yapmak, turizm işletmeciliği yapmak değildir.

Değerli arkadaşlar birde şunu sizinle paylaşmak istiyorum. Belediye  başkanı osmanlı tabiriyle şehrül emin demektir yani şehrin en emin insanı manasındadır. Ancak gelinen noktada sn. başkan ve mevcut iktidar için bir çok spekülasyon var. daha vahim olanı ise,kartal belediye başkanın,doğruları yazan,yanlışları eleştiren, siz yerel basına bakış açısı ve kendisi için çıkan bu spekülasyonlar için gerekli hiçbir açıklamasının olmamasıdır. soralım, sn. başkan siz kendinizi eleştirenlere İrlandalı ve hain gözüyle neden bakıyorsunuz.?

 

Belediye Meclisi Başkana güvenmiyor!

Kültür ve sosyal faaliyetlere elbette biz karşı değiliz. Lakin şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Siz kültürel faaliyet, sanatsal faaliyet yapacaksınız ancak bu faaliyetlerinizin karşılığı yeniden borçlanmak. Borç üstüne borç eklemek değildir.

Ben belediyeciliği, teşkilatçılığı iyi bilirim, ama bildiğim bir şey daha var ki belediye hem borçlanacak hemde yıl sonunda yapması gereken kurumlar arası transferi de sürekli  yapıp alışkanlık haline getirmeyecek. Siz de iyi bilirsiniz ki bu transferlere CHP meclisi  dahi karşı çıkmaktadır.

 

Bir belediye başkanı göremiyorum ki kendi meclis üyeleri tarafında kendisine verilen bir takım yetkileri, yine kendisine güvenmeyip geri alsın, onca siyasi hayatımda kendi meclisinin size güvenmediğini ilk kez görüyorum. bu bir vizyonsuzluktur, bu bir misyonsuzluktur arkadaşlar.

 

 

Biz yönetimi ele aldığımız vakit şunu işçi kardeşlerimiz çok iyi bilsinler ki işin yapanlar asla böyle bir akıbete maruz kalmayacaklardır.

Halkçı bir  başkan kentsel dönüşümü seçim bildirgesine koyduğu halde ne yazıkki şimdi tam tersin yapmaz. Halk müteahhitlere ne yazıkki yem edilmiştir. Halkı bu konuda bir tek ne yazıkki belediyemiz ve mevcut merkezi hükümet mağdur etmiştir. Kentsel dönüşüm tek kelimeyle sürgün dönüşüm haline getirilmiştir. Bu da sosyal aile yapısının altına dinamit koymaktır.

Demiştik ya sosyal, kültürel faaliyet yapmak diye, peki hangi faaliyet işçilerin maaşlarını ödememekten daha önemlidir.

 

Rauf Denktaş’ın heykelini yapmak size mi kaldı?

Acaba, Kartal’dan Mardin’e kaç kişi gider? Peki, Nevşehir’e kaç kişi gider? Mardin’e meydan yapıyorsunuz. Yokluk içerisinde, para yok derken, Nevşehir’e otel yapıyorsunuz. Her gün borçlanıyorsun. Bunlar iftira değil. Varsa bir şey açık olarak konuşalım. Ben muhalefet partisinin ilçe başkanı olarak söylüyorum.  Peki, bu kadar yokluk içinde Rauf Denktaş’ın heykelinin Kartal ile ne ilgisi var. Kartal neresi, Kıbrıs neresi kardeşim. Kentsel dönüşüm ile ilgili olarak denilmişti. Sayın belediye başkanı ne demişti? Ben kentsel dönüşüme karşıyım, deyip oy almamış mıydı milletten. Şimdi ne oldu? Burada kentsel dönüşüme hayır diyeceksiniz, büyükşehirde gidip ben kentsel dönüşüme evet diyorum, diyeceksiniz. Eğer ben böyle bir şey demedim deyip, seçim bildirgesine koymadığını iddia ederse ben buradayım.

Arkadaşımızı emekliye ayıracağız!

Altmış bir tane insan nerede? Sen şirketlere kaç kişi aldın? Ne olacak o işçi kardeşlerimizin hali. Bu insanlar beni arıyorlar. Fildişi kulede oturmakla olmaz bu işler. Bu arkadaşımızı gördüğüm kadarı ile emekliye ayıracağız.

 

 

Birçok kardeş belediye ile yolları ayıracağız!

Kartal’da ciddi bir yarış olacak. Artık karar verme günüdür. Yerel seçimlere DSP’nin damga vurmasını bekliyoruz. Yetkisi alınan bir belediye başkanı değil yetkisini iyi noktada kullanan bir belediye başkanı istiyoruz. Gerçek sorunlardan bahseden meclis üyeleri istiyoruz. Bunları da belediyeyi alınca gerçekleştireceğiz. Eğer bugün benim belediye meclis üyelerim bana güvenmeseydi ve yetkilerimi alsaydı, ben aynı gün istifamı verirdim.

Şeyh Edebalinin tabiriyle.:

Asl olan şudur insanı yaşat ki devlet yaşasın.

Değeli arkadaşlar biz Kartalın yönetimine talibiz. DSP olarak bizim belediyecilik adına projelerimiz var. biz belediyeyi öğrenmeye değil kazandığımız gün hizmet yapmaya talibiz.

Belediyeciliği öğrenmek için yola çıkanların mevcut durumlarını siz de bizde halkımız da çok iyi görmektedir.

Partiler ve yönetimler vizyon sahibi olmalı halk adına bir  takım misyonları olmalıdır.

Hizmet adına asla kartal halkının parasını ve zamanını heba etmeyecek çar çur etmeyeceğiz.

Taşeronlaşmayı aslında bir sömürü düzeni olarak görmekteyiz.

Belediye çalışanları, çalıştıkları, işlerini yaptıkları sürece kendi işlerinden ekmeklerinden emin olsunlar ki bu bir tek çalışanlar için değil benim belediye başkanım, meclis üyem için de geçerlidir.

Belediyemiz sınırları içinde bulunan taşınmazlar yandaşlara peşkeş çekilmeyecek bilakis halk yararına kullandırılacaktır.

 

Biz halkçıyız, misyonumuz Karaoğlan misyonudur

Biz halkçıyız, misyonuz Karaoğlan misyonudur ve devasa alışveriş yerleşkeleri yerine halkın kendinden olan için çalışacağız.

Sorunları halka soracağız, onlarla çözüm üreteceğiz yani biz halk ile beraber çalışacağız.

 

Bizim çalışmalarımıza en büyük katkıyı mahallelerde kurulacak halktan oluşan halk meclisleri olacak. Nitekim şu an da bizim teşkilatımız Kartal da kurulduğu günden bu yana halktan gelen destek te bunu göstermektedir.

Kartal da teşkilatımızı kurduğumuz günden bu güne kadar halktan ve ve halkın kendi mahallelerinde seçtikleri muhtar kardeşlerimizden çok büyük desteleri de mevcuttur. Yalnız ca bu mu? Hayır. Kartalda halkın her kesiminden, gençlerden, kadınlardan, kendi şehrine düşkün tüm kişi ve kurumlardan bu manada büyük destekleri mevcut.biz bütün bu insanların beklentilerini boşa çıkaramayız. halkımıza yeniden bir hayal ve düş kırıklığına uğratmama adına gereken neyse onu, siyasi hayatımıza mal olsa bile ne gerekirse yapacağız.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]