SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Hamurcu, herkes haddini bilecek!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Kurban Hizmetleri Komisyonun aldığı karara göre Kurban satış ve kesim yeri Kartal Eski Oto Pazarı alanıdır.

Kurban Bayramı öncesinde, Kurban satış ve kesim yerinin E-5 karayolu kenarında bulunan eski açık otopazarının yapılmasına karar veren komisyon başkanı Kartal İlçe Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu basın toplantısı düzenledi.

 

Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya Kartal Kurban Hizmetleri Komisyonu üyelerinden Kartal Müftüsü Ümit Çimen ve Kartal İlçe Tarım Müdürü A. Orhan Ören’de eşlik etti. Belediye’nin Kurban satış ve kesim yeri alanında gerekli düzenlemeleri yapmakla ve hizmet vermekle zorunlu olduğunu dile getiren Hamurcu, “Hizmet vermeyenler hakkında bizde gereğini yaparız” diye konuştu.

Belediye’nin yeni bir alan açmasının mümkün olmadığını dile getiren Hamurcu, buradan elde edilecek gelir ile Kartalspor’un yarım bırakılan altyapı tesisinin tamamlanacağını ve Kaymakamlık lojmanının değiştirileceğini ayrıca Emniyet Müdürlüğü’ne de 10 adet yeni aracın alınacağını ifade etti. Hamurcu, kendisinin Kartalspor ile karşı karşıya getirilmek istendiğini de dile getirerek, “2009-2010 yıllarında Kurban satış ve kesim yerlerinden Kartalspor’a kaç para verilmiş, kendisine sorun” dedi.

Kartal İlçe Tarım Müdürü Orhan Ören geldi. Ören, “Bugün Avrupa yakasında İl Özel İdare binasında Sayın Valimizin başkanlığında otuz dokuz ilçenin kaymakamları, belediye başkanları, ilçe tarım müdürleri ve bizim il müdürümüzün katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda Anadolu’dan gelecek hayvanlarla ilgili buraya geldikleri zaman aşı belgelerine, sağlık sertifikalarına bakılacağına ve belediyelerin ilçe komisyonlarında daha önceden almış oldukları karara göre bu hayvanların nerelerde istihdam edileceğini ve o bölgede kaymakamlığın göstermiş olduğu yerde hayvanların kesileceğinin bilgisi verildi. Kaymakamlıkların belirttikleri yer haricinde hiçbir yerde hayvan kesilmeyecek olup, yasaktır. Ana hatları ile toplantının özeti budur. Hayvan sağlığı açısından, özellikle şap hastalığına karşı gerekli önlem ve tedbirler alındı.”

Kartal Müftüsü Ümit Çimen ise, “Sayın Kaymakamın başkanlığında, müftülük, belediye başkanı, ilçe tarım müdürlüğü ve çevre temsilciliğinden oluşan bir komisyon kuruluyor. Komisyonun toplanması ve bir araya gelmesi komisyon başkanının daveti ile gerçekleştirilir. Komisyonun aldığı kararlarda mülki amirin onayı ile yürürlüğe giriyor. Biz de Sayın Kaymakamımızın başkanlığında toplandık ve gerekli kararları aldık. Biz de müftülük olarak komisyonun sekretaryasını yürütüyoruz. Komisyon beş kişiden oluşuyor. Komisyon yer tahsisini, vatandaşa yakın, uygun şehir içerisinde ve ulaşımın kolay olabileceği kriterlerine uygun olarak belirleniyor.  Kurban yeri sayısı ile ilgili olarak da şunu belirtebiliriz. Geniş alanlarda insanlara daha iyi bir hizmet verilebilir. Ama alanlar dar ve çok sayıda olursa hem hizmet hem de sağlık açısından çok daha zor olacağı için mümkün olduğunda az ve geniş alanlar tercih edilmelidir.”

Kurban hizmetleri yerinde yaşanan krize nokta koydu:

Kartal’da günlerdir Belediye ile Kaymakamlık arasında kurbanlık satış ve kesim yeri polemiği yaşanıyordu. Kaymakam Nuh Mehmet Hamurcu Başkanlığı’nda toplanan komisyon geçtiğimiz yıl ruhsatsız olduğu için Belediye tarafından mühürlenen ve içinde mescidin de bulunduğu açık oto pazarında karar verildi. Komisyonun bu kararına karşı çıkan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ise, bu alanın kurban kesim ve satış yeri olarak kullanılmasının yasal olmadığını dile getirerek Yunusta bulunan Eczacıbaşı’na ait arazinin bu yılda kullanılmasını istedi. Bir süredir Kaymakam ile Belediye Başkanı arasında yaşanılan polemiğe son noktayı koyan Hamurcu, günlerdir Belediye zabıtasının kapısında nöbet tuttuğu açık otopazarını dün polis nezaretinde açtırarak kurbanlık satışını ve kesimini organize edecek derneğe teslim etti.


BAŞKAN YASALARI BİLMİYOR:

Bunun ardından Belediye Başkanı Altınok Öz ise, bazı yerel medyaya açıklama yaparak, Komisyonun belirlediği alana bu yıl hizmet vermeyeceğini dile getirerek Cevizli’de bir alana ve geçtiğimiz yıl kullanılan Eczacıbaşı’na ait arazinin bu yılda kurbanlık satış ve kesim yeri yapılacağını ilan etti.

EN SERT TEPKİYİ GÖSTERDİ:

Bunun üzerine basın toplantısı düzenleyen Kartal Kaymakamı Hamurcu, komisyonun verdiği kararın kanun olduğunu yeniledi. Alanı kurulan 5 kişilik komisyon ile karar verildiğini ve ilk toplantıya katılmayan Belediye Başkanının karara şerh koyduğunu dile getiren Hamurcu, “Kurbanlık satış ve kesim yerinin belirlenmesi mülki amirin başkanlığında kurulan komisyonla belirlenir. Yasalar açık ve net. Belediye burada komisyonun sadece bir parçasıdır. Şehrin içinde ve vatandaşın kolay ulaşımını sağlayabilecek bir yer olmasına özen gösterdik” dedi.

Sıkıntının yer tespit edilmesi döneminde yaşandığını ve Belediye’nin kendilerine yer teklifinde bulunmadığını belirten Kaymakam Hamurcu, komisyonun karar aldığı alan hakkında Kartal Belediyesi’ne iki kez yazı yazdığını dile getirerek, “Aldığımız karar hukuksuz değil. Belediye Başkanı hukuksuz diyor. Eğer ben burayı açık oto pazarı yapmaya kalkarsam, bu hukuksuzdur. Komisyon Belediye Başkanı ile birlikte aynı görüşü karar almak zorunda değil. Biz Kartal’da açık oto pazarı açmıyoruz. Bir aylığına kurban satış ve kesim yeri açıyoruz. Ruhsata tabi olmayan bir yer açıyoruz” dedi.

KANUNLARI BİLMİYORLAR: Kanunları bildiklerini savunanların, hukuku bilmediklerinin altını çizen Hamurcu, Belediye’nin burası ile ilgili olarak mahkemeye başvurmasının da mümkün olmadığını söyledi. Herkesin haddini bilmesi gerektiğini belirten Hamurcu, “Belediye Başkanı çocuksu davranışları ile basın üzerinden benimle polemiğe giriyor. Bu medya’da araştırmadan yazıyor, bunu da onların cehaletine bağlıyorum” dedi.

Buradan başka hiç bir alan açılmayacak ve müsaade edilmeyecektir.

Belediye Başkanının açık oto pazarının kurban satış ve kesim yeri olarak belirlenmesinin ardından yaptığı açıklamalarında hukuka aykırı olduğunu dile getiren Hamurcu, “Komisyonun belirlediği alana Belediye hizmet vermek zorunda. Karar verende hizmet verecek olan da devletin bir kurumudur. Hiç bir kimsenin burada keyfi hareket etmesini müsaade etmeyiz. Eğer Belediye olarak bu alana gerekli hizmeti vermez ise, biz hem bu  hizmeti verdirir, hemde gereğini yaparız. Ayrıca Kartal’ın kurbanlık satış ve kesim yeri bu alandır. Buradan başka hiç bir alan açılmayacak ve müsaade edilmeyecektir. Hazırlıklarını yaptığı yerleri faaliyete sokması mümkün değildir.”dedi.

KARTALSPORA NE KADAR GİTTİ: 2009 ve 2010 yıllarında Kartal’da Kurbanlık satış ve kesim yerinin Kartalspor üzerinden çalıştırıldığını ifade eden Hamurcu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisinin Kartalspor ile karşı karşıya getirilmek istendiğini vurgulayan Hamurcu, “2009 ve 2010 yıllarında buradan Kartalspor’a kaç lira verildi, kendisine sorun bakalım? Neler yapılmış sorun kendisine” dedi.

 

Geçtiğimiz yıl kendisinin de işin içine girerek Kartalspor’a gelir getirmesi amacıyla kurbanlık satış ve kesim yerini verdiklerini dile getiren Hamurcu, “Eczacıbaşına kurulan alanın işletilmesini Kartalspor’a verdik. Ben bizzat kendim takip ettim. Yer kiralayanlara Kartalspor adına parayı bankaya yatırttım. Kontrol edilmesi daha kolay olması için kesim ücretlerini de Kartalspor makbuzları ile gerçekleştirdik. Gelirin tamamı geçtiğimiz yıl masrafları çıktıktan sonra Kartalspor’a gitti. Hatta Belediye yaptığı hizmetlerin parasını dahi aldı.”dedi.

ALTYAPI TESİSİ TAMAMLANACAK: Bu yıl kurban satış ve kesim yerini Kartal Kamu Hizmetleri Yaygınlaştırma ve Geliştirme Derneği’ne verdiklerini dile getiren Hamurcu, “Buradan elde edilecek gelirle Kartalspor’un yıllardır yarım kalan ve her nedense tamamlanamayan altyapı tesisleri bitirilecek. Geçen yıl Emniyet araç istemişti bu yıl Emniyete 10 adet araç alacağız ve 60 yıllık Kaymakamlık lojmanını yenileyeceğiz” dedi.

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]