SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Erzurumlular Vakfı dualarla açıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Dernek ve vakıf çatısı altında kültürel etkinliklerle güzel birliktelikler sergileyen Erzurumlular, İstanbul Anadolu Yakasında Maltepe’de yeni yapılan modern vakıf binasının açılışında bir araya geldiler. Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ ve Ünlü Medya Yapımcısı Acun Ilıcalı’nın da katıldığı törende çok amaçlı hizmet binasına kavuşmuş olmanın mutluluğu yaşandı.

Dadaşlar’ın yeni buluşma merkezi Maltepe!

Maltepe’de faaliyet gösteren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yapımı bir süredir devam eden yeni vakıf binasının açılışı, Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ’ın kurdelasını kestiği, üst düzey protokol katılımı ile gerçekleşti.

Açılışa siyaset, sanat, iş dünyası, sivil toplum kuruluşlarının ve Erzurumluların ilgisi oldukça fazla olduğu dikkat çekti.

 

Suha Dengizek Başkanlığında geçtiğimiz yıl Ekim ayında görev alan vakıf yönetimi tarafından karkas inşaat halinde ele alınarak modern bir vakıf binası haline getirilen bugünde açılışı yapılan Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

İstiklal Marşı okunmasının ardından yapılan dualar eşliğinde kurban kesilerek Bakan Akdağ tarafından açıldı.

Başkan Şahin güzel bir tablo hediye etti

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, açılış esnasında vakıf adına Suha Dengizek Başkana “ Hayırlı olsun” diyerek güzel bir el işlemesi tablo hediye etti.

 

Program sunuculuğunu Erzurumlu sanatçı Yavuz Değirmenci yaparken, davetli sayısının bir hayli fazla olması dikkat çekti.

 

Üst düzey katılım oldu!

Açılışa, Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ, Ak Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, M. Belma Satır, Osman Boyraz, Oktay Saral,  Eski milletvekillerinden Mehmet Sekmen, Mustafa Ilıcalı, Mahmut Dede, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Maltepe Kaymakamı Ahmet okur, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Veysel Tipioğlu, Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kartal Belediye Başkanı opr. Dr. Altınok Öz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem,  Sarıgazi Belediye Başkanlığı yapan şimdi İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi Kemal Ayyıldız, Sağlık İl müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, eski bürokratlarımızdan Ekrem Önal, Av. Necati Bölükbaşı, İstanbul Erzurumlular Dayanışma Vakıf Başkanı A. Hadi Atalar, Beyoğlu Erzurum Vakfı BaşkanıAydın Ayyıldız, Kartal Erzurumlular Vakıf Başkanı İlhami Özer, Pendik Erzurumlular Derneği Başkanı Bünyamin Özbek, Oltulular Platform Başkanı Fatih Hiçdurmaz, Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Murat Taşlıçay, İston Genel Müdürü Ahmet Ağırman, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Serdar Taflan, Cumhuriyet Savcı Adnan Çimen, Hakim Erdoğan Yücel, Akademisyenlerden ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Yeditepe üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin, Yrd. Doç. Dr. Kenan Şebin, Yavuz selim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Kartal, Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları sahibi Ahmet Şimşek, medya dünyasındanAcun Ilıcalı, Gazeteci –Yazar fikri Akyüz, Burhan Topal, Yağız, Yavuz Değirmenci, Ayaz gibi Erzurum’lu sanatçılar renk katarken, Erzurumspor şampiyon olduğu dönemde forma giyen efsane takımdan futbolcular Kürşat Karataş, Atilla Çebi, Alirıza Salcı, Furkan Şükürcü ilgi odağı oldular.

Acun Ilıcalı’ya sevgi seli!

Erzurumluların medya dünyasında sevilen siması ünlü yapımcı Acun Ilıcalı, etkinlikte sevgi seline uğradı.

 

 

Dengizek, vakıf binamız tamam, şimdi hizmet zamanı!

 

Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakıf Başkanı Süha Dengizek yaptığı konuşmada, “Vakıf binamız1100 m2olup altı katlıdır. Giriş katı Oltu taşı el işçiliği ürünlerin satışının yapıldığı ve bekleme salonu, bodrum katı folklör ve spor faaliyetlerinin yapıldığı, 2. katımız Kadın Kolları faaliyetleri kütüphane ve mescit 3 katımız gençlik kolları ve yönetim katı, 4 katımız herefene toplantılarının ve cenazesi olanlar taziye evi olarak 3 gün boyunca hizmet verecek, en üst katımız da denize nazır teras katımız mevcuttur.

 

Ben bu vakıf yerinin alınmasında yapılmasında büyük emek sarfeden bizlere böyle bir eser bırakan sayınAli Şahsuvaroğlu ve eski yöneticilerimize ve teşekkür ediyorum. Ayrıca kendilerini Erzurum ve Erzurumluya hizmet için adayan Dadaş kavramını içinde yaşatan hisseden herkese, yiğit cesur yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bizler göreve geldiğimizde vakfın ismindeki Maltepe ibaresini kaldırdık sadece Maltepe değil tüm Erzurumlulara hizmet etmek istiyoruz. Vakfımız sadece Erzurumlulara değil milli manevi havayı teneffüs etmek isteyen herkese açıktır.

 

Vakıf faaliyetlerden bahsetti!

Gençlik kollarımızın faaliyetlerinde Kuran kursu, İngilizce, Uzak doğu sporları, erkek bar oyunları, futbol okulu bu konuda bir ayrıntıdan bahsetmek istiyorum, Erzurumspor’un efsane kadrosunda forma giymiş şu an için 6 çok değerli futbolcu kardeşlerimizin nezareti ve desteğiyle futbol okulu faaliyetlerimiz olacak.

 

Kadın kollarımızın çalışmaları içinde emekli öğretmen kadromuz nezaretinde lise ve üniversiteye hazırlık desteği vermektedir. El işi yemek pasta bilgisayar resim ve bayan folklor kursları ücretsiz olarak devam etmektedir.

Vakfımızın amaçları içinde Erzurum’un eski kültürünü yaşatmak istiyoruz. Bu sene vakıf binamızın yapımı maddi olarak bizleri zorladığından dolayı burs konusunu önümüzdeki seneye ve en az 150 – 200 adet öğrenciye burs vermek için gerekli çalışmaları yapacağız.

Ben son olarak şunu söylemek istiyorum hemşerilerimizi burada görmüşken vakıfçılık işi vebal işidir. Bizlere destek verin hep beraber çalışalım projeleriniz varsa paylaşalım, kültürümüze sahip çıkalım.

 

Allah, bayrak ve memleket sevdalısıyız!

Bizim yönetim olarak tek bir amacımız gayemiz var. Erzurum Erzurumluya hizmet etmek başka gayemiz yok. 3 tane sevdamız var Allah’ımıza sevdalıyız ay yıldızlı bayrağımıza sevdalıyız birde memleketimize sevdalıyız. Rabbim bunlara hizmet etmeyi bize nasip eylesin diyorum hepinize tekrar katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum hepinizden Allah razı olsun. Bizleri bugünümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Bakan Akdağ, emeği geçenlere teşekkürler!

Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ yaptığı konuşmasında, “Değerli hemşerilerim hepinize en derin saygı ve muhabbetlerimi takdim ediyorum, bugün sizlerle birlikte bulunmak benim için büyük bir şeref sağolun varolun. Biraz önce Suha Beyin içinden gelen konuşmasında önemli mesajlar verdi. Bizim öyle güzel bir şehrimiz var ki şehr-i mübarek olarak anılmaktadır. Nereye giderseniz hangi şehre giderseniz Erzurum ve Erzurum insanı için hep güzel sözler duyarsınız.

 

Bu milletin kadim kültürü inanca manevi değerlere bağlı olarak yaşamak şehrin kendisine has cemaat kültürünü yansıtması açısından ayakta tutmak yaşatmak çok önemlidir. Erzurumlular vakfının değerli yöneticilerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Memleket dışında yaşayan Erzurumlulara hizmet eden böyle vakıfların önemi çok büyüktür.

 

Taziye mekanı çok hayırlı bir iş olmuş!

Erzurum dışında yaşayanları, Erzurum’a daha fazla gelmeye ziyaret etmeye de bekliyoruz. Başka şehirlerde insanlar çeşitli sebeplerle bir araya geliyorlar, ticari, siyasi sebeplerle cemiyetlerle bir araya gelinebilir. Fakat bunların içinde vakıflar gibi çatılar altında bir araya gelmenin ayrı bir önemi var. Hele Suha Bey öyle güzel bir hayırlı işten bahsetti ki özel taziye katı yapıldığını söyledi. Ne kadar hayırlı bir iş olmuş. Taziye evleri ülkenin güneydoğusunda çok yaygın, Erzurum’da genelde evlerde taziye verilir. İstanbul gibi metropol şehirlerde böyle bir taziye mekanının bulunması taziye günlerinde de kardeşlerimizin bir araya gelmesini sağlayacak.

Bizler Erzurumlular olarak vatanımızın en önemli temsilcileriyiz. Bu kardeşlik duygularını sevgiyi saygıyı geliştirmek en önemli işimiz olmalıdır. Birbirimize muhabbet edeceğiz ki Allah’ında rızasını kazanalım, tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” dedi.

Kurdela kesiminin ardından vakıf binası gezildi.

Giriş katında açılan Oltutaşı hediyelik ürünler satış reyonu ilgi çekti. Vakfın Başkanı Suha Dengizek, Sağlık Bakanı Akdağ’la beraber her katı gezerek vakıf hakkında bilgi verdi. Vakfın herefene katında hazırlanan kokteylde sohbet edildi.

Cağ kebap yemeye Cağ’da ete gidildi!

Vakfın açılışından sonra Bakan Akdağ ve beraberinde açılışa iştirak edenler Maltepe sahilde yeni açılan Cağ’da et adlı lezzet noktasına gelerek cağ kebap eşliğinde Erzurum üzerine sohbet ettiler.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]