SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yeryüzü Doktorları, Suriye Halkının Yaralarını Sarıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Dünyanın birçok mahrumiyet bölgesine sağlık yardımları gönderen Yeryüzü Doktorları, Suriye’ye de bir TIR dolusu 1.100 kolilik kan durdurucu pansuman kiti ulaştırdı.

 

Yeryüzü Doktorları Derneği İkinci Başkanı Dr. Kerem Kınık, ”Türkiye halkı olarak yanı başımızdaki ateşe duyarsız kalamayız, Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Nijer’den Kenya’ya Somali’den Kongo’ya kadar pek çok mahrumiyet bölgesine sağlık yardımları ulaştıran Yeryüzü Doktorları, Suriye’ye yardıma devam ediyor. Daha önce Suriye’ye üç TIR dolusu ilaç ve cerrahi malzeme sevkiyatı yapan Yeryüzü Doktorları, şimdi de bir TIR dolusu 1.100 kolilik kan durdurucu pansuman kitini çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bölgelere ulaştırdı.

 

Yeryüzü Doktorları Derneği İkinci Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Suriye’de yoğun çatışma bölgelerine tüm zorluklara karşın yardım malzemesini ulaştırdık. Türkiye’de bulunan Suriyeli mülteci kamplarına da Yeryüzü Doktorları’nın tıbbi malzeme ve sağlık desteği sürüyor. Türkiye halkı olarak yanı başımızdaki ateşe duyarsız kalamayız, Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Savunmasız sivillerin acımasızca hedef haline geldiği Suriye’de ölü ve yaralıların sayısı her geçen gün artıyor. Bugün itibari ile Suriye’de 2,5 milyon kişi acil yardıma muhtaç, 1,5 milyon insan evlerini, 300 bin insan ise ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

 

Kamu hizmetlerinin verilemediği Suriye’de hastaneler kapalı. Sürekli bakıma muhtaç kronik hastalar tıbbi bakım alamıyor. Yaralıların tedavileri derme çatma sahra kliniklerinde yapılmaya çalışılıyor.

 

Kış döneminin yaklaşması ile şartların ağırlaşacağı Suriye’deki çatışma bölgelerine ve mülteci kamplarında acil gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacı giderek artıyor.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, sevgili gençler; İLGİLİ HABER Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 16 Mayıs 1919’da Bandırma […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]