SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kılıçdaroğlu bu belediyenin çalışmalarıyla ne kadar övünse azdır!

Yayınlanma:
ABONE OL

Her gün olumsuz bir olayla gündemdeki yerini koruyan Kartal Belediyesi, kamuoyunda ve partide  tartışma meydana getirecek bir olay daha imza attı.

Kartal Belediyesi İmar Komisyonu ve Belediye Başkanı protokolle bir vatandaşa “daire karşılığı”  yaptığı plan tadilatı, Büyükşehir Belediyesinde parsele özel plan tadilatı ve üst planlara aykırı olduğu gerekçesiyle ret edilince, bu seferde plan tadilatını  “Kartal Güney Planları”nın içine koyarak Büyükşehir Belediyesi’nden geçirmeye çalıştığı ortaya çıktı..

 

Geçtiğimiz aylarda Kartal Belediye Meclisinde sert tartışmalar sonucunda meclisten geçen “Kat karşılığıplantadilatı” Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmiş, Büyükşehir Belediyesi, üst planlara ve yasalar aykırı olduğu gerekçesiyle ret etmişti.

10 Daireye karşılık 300 daire

Konunun uzmanları, buplantadilatıyla zemin oturumu 0.20 veriliyor ancak üst katlarda böyle bir sınırlama yok, sadece yükseklik 45.50  metre ve yol ve komşu mesafeleri verilerek normal katlarda mal sahibine 100 metre kare büyüklüğünde yaklaşık 300-350 daire kazandırılmaktadır. Yani buplantadilatı ucu açık bir düzenlemedir

 

Kesimal “Kapıdan giremiyorlar, bacadan girmeye çalışıyorlar”

Buplantadilatının, “Kartal Güney Planları”na işlenerek Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildiğini doğrulayan AKP’li Kartal Belediyesi İmar Komisyonu üyesi Abdi Kesimal “Biz komisyonda muhalefet şerhimizi koyduk, böyle bir şey olabilir mi, Kapıdan giremiyorlar bacadan girmeye çalışıyorlar. Biz bunların hepsini takip ediyoruz, bunların Büyükşehir’den geçmesi mümkün değildir” dedi.

“Daire karşılığı plan tadilatı olmaz”

Aylar önce yayımladığımız bu olayla ilgili, mecliste yapılan görüşmelerde AKP’li İmar Komisyonu üyesi Abdi Kesimal şunları söylemişti.  “ Topselvi mahallesi’nde bir park ihtiyacı vardı bu nedenle 2008 yılında bir palan değişikliği yapıldı ve o parkın belediye’ye ivazlı bağış yapılması için karar alındı ve karar onaylandı geçti,

Bu karara göre, 2 bin 400 küsür metre kare yerin belediye’ye geçmesi gerekiyordu fakat 593 metre karesi geçmedi, vatandaş taahhüdünü yerine getirmedi. Ayrıcaplanşartında da şunu getirmiştik, oradaki 2 bin 400 metre karelik alanın tamamı belediye eline geçmesi şartıyla öbür taraftaki imar değişikliği gündeme gelecekti.

Ancak yeni öğreniyoruz bu işlem sona ermemiş, şimdi vatandaşın yeni talebi var, orada işleyen bir yol var, o sokak kapatılacak etrafından yol geçirilecek ada yapılacak imar artışı yapılacak.

Bütün bunları niçin yapıyorsunuz diyoruz, efendim burada bazı daireler oluşacak, güya belediye orda on daire kazanacakmış, böyle bir usul olmaz ki böyle şartlı daire karşılığı plantadilatı olmaz ki.. Şart yerine gelmediği için ve  kamuya geçmesi gereken parsel kamuya geçmeden uygulamayapılamayacağını belirten Kesimal,  “Şimdi bunu bunlar bozuyorlar yeniden getiriyorlar” dedi.

Vatandaşın dava açarak yolun parasını da belediye’den aldığını belirten Kesimal “ biz plan tadilatı yaptığımızda yolu bedelsiz olarak belediye’ye terk edecekti, daha sonra dava açmış yol fiilen geçtiği için belediye’den parasını da almış”

Bu plantadilatını neden yapıldığını komisyon başkanına sorduklarını söyleyen Kesimal “ bize şifahi olarak söylen “ orada daireler yapılacak belediye’ye orada 10 daire kazanacak”

Böyle bir raporun hazırlanmasında Osman Güdü adına kendisinin üzüldüğünü ifade eden Kesimal  “Bu plan geçmemesi  lazım, geçerse böyle saçma sapan bir şeye Büyükşehir müsaade etmez.. “

Bu karar Hukuk Komisyonu’na da gittiğini ve komisyonun “bağış yapılması uygundur” diye bir karar aldığını söyleyen Kesimal  “Aslında bu bağış olmaz”

Kesimal “Bunun 5000’liği yok, Nazım Planlara aykırı Kartal Belediyesi Planlama Müdürlüğü’nün dahi görüşü yok böyle şey olur mu.?  Buna karşı çıkacaklarını söyleyen Kesimal “daire karşılığı imar tadilatı yapılmış oluyor” demişti..

 

İşte CHP Kartal Belediye Meclis üyesi İbrahim Doğan ve Orhan İspekter, bu planlara hayır dedikleri için  disipline verildi. Taktiri kamuoyuna bırakıyoruz..

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]