GOL ATAN KAZANIR

Yayın: 23:14 - 13.10.2012
Güncelleme: 23:14 - 13.10.2012

Yazdan kalma çok güzel bir havada iki taraf da kontrollü maça başladı. Maçtan önce tahmin edilen zevkli mücadele adına ilk yarım saatte eser yoktu. Kartalspor’un ilk yarı boyunca organize bir tek atağı olmadı, dağınık bir futbol sergiledi. Buna karşılık Rizespor da istediği ve daha önce oynadığı futboldan yoksundu. Maça tutuk başladılar, zaman zaman saman alevi gibi parladılar. İlk yarının en net pozisyonu olan Uche Kalu’nun şutunu Haydar mükemmel kurtararak Rizespor’a gol şansı vermedi.Bu net pozisyondan sonra hemen gelişen atakta yine yüzde yüzlük gol pozisyonunda Uche Kalu topu yine Bordo-Beyazlılar’ın kalecisi Haydar’a teslim etti. Son saniyelerde Kartalspor’un kullandığı köşe vuruşunda yaratılan tehlike direkten dönünce Bordo-Beyazlılar beraberlik şansını kaybetti.

İkinci yarı daha istekli ve arzulu başladı. Maç öyle bir havada seyrediyordu ki sanki gol atan galip gibi. Rizespor ise tam bir hayal kırıklığı idi. Ofansif yönü çok kötüydü. Ne hızlı çıkabiliyor ne de çok adamla çoğalabiliyordu. Bu futbolunu diğer maçlarda da sürdürürse düşüşe geçer. Son dakikalarda biraz hareketlenen Rizespor  Bordo-Beyazlılar’ın üstüne gelmeye başladı. Uche Kalu şahsi çabasıyla yarattığı pozisyonunu golle süsleyince deplasmanda takımını öne geçiren golü buldu. Uzatma dakikalarında iki taraf da geliştirdiği ataklardan pozisyon bulamayınca uzun süren kendi evinde yenilmezlik ünvanını da bozmuş oldu.

Maçın geneli seyir zevki olmadan geçti. Baştan da söylediğim gibi gol atan maçı kazanacaktı ve öyle oldu. Bu Rizespor’u kimse etüt etmedi mi? O kadar kötü günündeydi ki üç puan almamak için hiçbir sebep yoktu. Kartalspor zayıf yönlerini tespit edip buna göre oyun kurgusu içinde oynasaydı Rize evine eli boş dönerdi.

Bordo-Beyazlılar bir an önce bu gidişata bir son vererek üstlere tırmanmalı. Çünkü bu sene çok zor geçecek. Aksi takdirde takımımız kötü rüyalar görmeye başlar.

 

Erdoğan ÖZYUVA

Erdoğan Özyuva
Exit mobile version