CHP’li Gümüşdağ Uyardı!

Yayın: 06:43 - 19.10.2012
Güncelleme: 06:43 - 19.10.2012

CHP’li Gümüşdağ uyardı: “TEM’de, E5 ve E6’da emniyet şeritlerini mecburiyet karşısında işgal eden TIR’lar tehlikeye davetiye çıkarıyor! Acil önlem alınsın!” dedi.

‘Birileri bu sorunu görüp dile getirmeli ve yetkilileri uyarmalıdır’ dediğinizi duyar gibiyim. Evet, “İstanbul’a gerek Avrupa ve gerekse Asya girişlerinde, özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Mahmutbey ve Çamlıca gişelerinin giriş ve çıkış güzergahlarında TIR’lar belli saatlerde yolların emniyet şeridinin yanı sıra yer yer sağda ikinci şeritte de salkım saçak bekletilmektedirler” diyerek önemli bir uyarıda bulunan CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ hazırladığı ve Meclis Başkanlığına sunduğu önergesinde, “İstanbul’a belli saatlerde girişi yasaklanan TIR ve ağır vasıta araçlarının giriş saatlerinin gelmesini beklemek için yeterli miktarda park yeri bulamadığından mecburiyet karşısında araçlarını TEM, E5 ve E6 yolları üzerindeki güvenlik şeritleri üzerine rast gele park etmektedirler. Ekte sunulan resimler bu kargaşayı gözler önüne serdiği gibi her an ölümlü kazalara sebebiyet olabileceğini göstermektedir” diyerek tehlikelere ve kazalara karşı öngörülü olunması çağrısını yaparak yetkilileri göreve çağırdı.

 

CHP’li Gümüşdağ uyardı: “TEM’de, E5 ve E6’da emniyet şeritlerini mecburiyet karşısında işgal eden TIR’lar tehlikeye davetiye çıkarıyor! Acil önlem alınsın!” dedi.

 

İstanbul İl Genel Meclisi’nin 2012 yılı Ekim ayı Meclis oturumlarında hazırladığı önergesinde yerinde görerek incelme yapan ve kendisi fotoğraflayan CHP İl Genel Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ olası tehlikelere ve ölümlü kazalara karşı tedbir alınmasını, gerekli çalışmaların yapılmasına dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırdı.

 

CHP İl Genel Meclis Üyeleri Gökhan Gümüşdağ, İhsan Alpaslan, Zübeyir İpek ve İsmail Çelebi imzaları ile verilen yazılı önerge;

 

Konu: İstanbul’un girişlerindeki TIR’ların yarattığı tehlike hakkında

 

“İstanbul’a gerek Avrupa ve gerekse Asya girişlerinde, özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Mahmutbey ve Çamlıca gişelerinin giriş ve çıkış güzergahlarında TIR’lar belli saatlerde yolların emniyet şeridinin yanı sıra yer yer sağda ikinci şeritte de salkım saçak bekletilmektedirler. İstanbul’a belli saatlerde girişi yasaklanan bu TIR ve ağır vasıta araçların, giriş saatlerinin gelmesini beklemek için yeterli miktarda park yeri bulamadığından mecburiyet karşısında araçlarını TEM, E5 ve E6 yolları üzerindeki güvenlik şeritleri üzerine rast gele park etmektedirler. Ekte sunulan resimler bu kargaşayı gözler önüne serdiği gibi her an ölümlü kazalara sebebiyet olabileceğini göstermektedir. Çok ciddi tehlikelere, kazalara ve birilerinin ölümüne neden olmadan acil olarak bu beklemelerin yapılmaması için İstanbul’un her iki girişine de TIR ceplerinin yapılmasının uygun olacağı kanaatindeyiz. Gereğini yüce meclisimizden arz ederiz. Saygılarımızla.

 

Exit mobile version