‘Yılın Belediye Başkan’ Op. Dr. Altınok Öz

Yayın: 12:02 - 19.10.2012
Güncelleme: 12:02 - 19.10.2012

Bu ödül hangi kritelere göre verildi acaba?

 

Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’e Kamu- Der tarafından “ Yılın Belediye Başkanı” ödülü verilmesi hayretle karşılandı.

 

Belediye basın bürosundan bir haber geldi, yazıldığı gibi aynen aktarıyoruz,

 

 ‘Yılın Belediye Başkan’ Op. Dr. Altınok Öz

 

Kamu Görevlileri Çalışanları Derneği (Kamu-Der)  tarafından 12 Ekim Cuma günü Ankara’da düzenlenen 4.Geleneksel Ödül Töreni’nde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  “Yılın Belediye Başkanı” ödülüne layık görüldü.

 

Bu kadar, başka bir açıklama yok.  Komedi… şaka gibi…

Merak ettik Kamu-Der yetkililerinden, Kartal Belediye Başkanımıza verilen bu ödülün hangi kriterleri göz önünde bulundurarak verildiği konusunda bilgi almak istedik, telefonla görüştük. Dernek Başkanı Cevdet Baştuğ cevap vermeye çalıştı.

 

Başkan Öz’e verilen bu ödülü hak edecek bir çalışması yok mu acaba? diye bize sordu…

 

Kamu Görevlileri Çalışanları Derneği (Kamu-Der) Başkanı Cevdet Baştuğ, Bu ödül hangi kritelere göre verildi acaba? Şeklindeki sorumuza, verdiği bilgiye göre bir liste yapmışlar, siyasetçi, sağlıkçı gibi bürokratlara çeşitli ödüller vermişler.

Bizim Kartal Belediye başkanına verilen ödül içeriği ile ilgili hiçbir açıklama yapamazken, ödül verildikten sonra kendisini telefonla arayan Cumhuriyet, Milliyet gibi gazetelerin neden bu kadar bu konunun üstüne düştüğünü de merak etmiş.

 

Belediye Başkanının Kartal’daki çalışmalarını çok yakinen takip etmediğini ifade ederken ödül verilmesinden sonra gazetecilerin kendisini çok defa arayarak bu ödülü hangi başarılarından dolayı verdiniz şeklinde sorular geldiğini belirtti.

Dernek Başkanı Baştuğ’un,  Başkan Öz’e verilen bu ödülü hak edecek bir çalışması yok mu acaba? diye bize sorması ise konuya ne kadar vakıf olduğunu gözler önüne sermiş oldu.

 

Sayın Belediye Başkanımızın bence sadece bir plaket almak için Ankara’ya gitmesine gerek yok.  Hiç yakışmayan bir durum, hatta alınan bu ödülü altı boş olduğu gerekçesiyle iade etmesi daha şık olur, ama İstanbul’da kendisine layıkıyla ödül verilebilecek bir çalışması olsaydı da keşke hak ederek ödül alsaydı. Gururla haberlerini yapsaydık.

Sayın Başkanın Ankara’ya bir plaket almak için gitmesi gerçekten üzüntü verici bir durum.

 

CHP’liler de artık kral çıplak diyorlar…

Özellikle son günlerde Belediye cephesinde yaşanan gelişmeler ve CHP’li meclis üyelerinin özgür iradesiyle başkanın tek adam fikirlerini dikta etme girişimlerine karşı gösterilen irade karşısında zor günler geçiren Sayın Öz, şapkasını önüne koyup iyi bir özeleştiri yapmalıdır.

 

Hekimlik olarak iyi bir kariyere sahip olabilir ama belediye başkanı olarak notlarının iyi olduğunu söylemek doğrulukla bağdaşmaz. Gerçekler ne ise söylemek lazım. Yakınındakiler gerçekleri farklı olarak pembe tablolar halinde sunuyor olabilirler, fakat artık kendisinin fark etmesi gerekiyor.

 

Ve gerçekleri dile getirenlere kötü söz değil de teşekkür etmesi lazım. Aslında gerçekleri farklı sunan yanındaki danışmanlara bir şey danışmadan halkın içinde konuşulanlara kulak verse kendisi için daha iyi olur.

 

Zira seçimler yaklaşıyor, kendisi gidecek gibi görünüyor, ama hiç olmaz sa hekimlikten kalan itibarı devam etsin. Aksi halde adı “ Heykelci Başkan” şeklinde anılabilir.

 

Sayın Başkanın Meclis toplantılarına katılma oranına baktığımızda, yok yazılmasından dolayı meclis üyelerinin söylediği gibi zaten sınıfta kalmış durumdadır.

Kenan GÜLERCİ
Exit mobile version