Altın Butonla Hayata Döndüler!

Yayın: 07:21 - 23.10.2012
Güncelleme: 07:21 - 23.10.2012

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Altın Kart’ın son hizmeti olan Tele Destek sayesinde sağlığına kavuşan iki vatandaşa sürpriz yaparak Altın Kart yetkilisi Hidayet Arslan’la birlikte geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Merdivenlerden düşen yüksek tansiyon hastası, yalnız yaşayan seksen yaşındaki Saadet teyzeyi evinde ziyaret eden Başkan Zengin, sağlığı hakkında bilgi aldı.

Merdivenlerden düştüğünde, butona basarak Altın Kart sağlık ekibinin on beş dakikada yanına ulaşmasını sağlayan Saadet teyze, gerekli müdahalenin yapılmasının ardından, hastaneye götürüldüğünü ve MR çektirildiğini anlatarak, hayatını kurtardıkları için Başkan Zengin ve ekibine teşekkür etti.

Altın Kart ekibinin düzenli olarak geldiğini ve kendilerinden çok memnun olduğunu söyleyen Saadet teyze, evinin camlarını temizleyemediğini söyleyince Belediye Başkanı Zengin, ilgili birimi arayarak temizlik için talimat verdi. Maltepe Belediye Başkanı, “Hız kesmeden hizmetlerimize devam ediyoruz. Yaşlılarımız bizim her şeyimiz. Yakın bir zamanda bir yaşlılar merkezi açarak, sizlerin hayata daha çok tutunmanız için hobi alanları oluşturmayı planlıyoruz.” dedi.

 

İkinci ziyaretini kalp krizi geçirdiği sırada butona basarak hayati tehlikeyi atlatmayı başaran Müzeyyen teyzenin evine yapan Başkan Zengin, kendilerini birer evlatları gibi görmelerini isteyerek, en ufak sıkıntılarında bile yanlarında olduğunu ifade etti. Altın Kart’ın son hizmeti Tele Destek, kronik hastalığı olan ve yetmiş beş yaş üstü yalnız yaşayan Maltepeli vatandaşlara tek butonla ulaşarak acil hizmet vermeyi kapsıyor.

 

 

Exit mobile version