SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal halkı bu arsayı sattırmamalı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi personel maaşlarını ödemek için elindeki varolan arsa satışına yöneldi. Bu kadar gereksiz belediye harcamalarının yanında borç ödemek için mülkiyeti belediyeye ait arsa satışı en son yapılacak iş olmalı.

Ortadağ’da Fenerbahçe tesislerinin yanında bulunan arsayı satıp personel maaşı olarak borç ödemek akıl karı değil. Daha önce de yeni Adalet Sarayının yanındaki arsayı satmıştı. Şimdi akaryakıt istasyonu olarak faaliyet gösteriyor.

Konuyu Gazeteci Arslan Ariç belediye meclis üyelerine sorumluluklarını çok ciddi bir şekilde hatırlatan bir yazıyla uyardı.

İşte o yazı…

Kartal Belediye Başkanı, bazı meclis üyelerinin kararlı duruşu nedeniyle,uzunzamandır katılmadığı meclise gelmek zorunda kaldı.

Bu gelişin başka bir nedeni daha var, belediye’ye ait bir arsayı satarak işçilerin alacaklarını ödemekiçinmeclisten yetkialmak..

Bundan dolayı dün ilk kez meclise ve grup toplantısına katılan belediye başkanı, Samandıra’da Fenerbahçe tesislerinin yakınında bulunan ve planlarda “sağlık alanı” olarak geçen mülkiyeti belediye’ye ait, yaklaşık 20 dönümlük arsayı satmak istiyor. Bununiçin de meclisin kendisine yetki vermesini istiyor.

Peki niye satmak istiyor.? İşçilerin ödenemeyen alacaklarını ödeyecekmiş, ve Soğanlık’ta bir kısım tapulariçinMilli Emlak’a ödenecek para varmış satıp onları ödeyecekmiş.!

Belediye Başkanı, bazı ortamlarda işçilere “paramız yok , bir arsamız var satıp alacaklarınızı ödeyeceğim ama meclis üyeleri arsanın satışına izin vermiyor” diyormuş.!

Öyle ki, dünkü grup toplantısına işçiler ve sendikacılar ve işçiler de katılmış.!

Hiç kimse şunu sorgulamıyor, arsa olmasaydı belediye başkanı işçilerin parasını nasıl ödeyecekti.?

Diğer taraftan, bu arsanın hangi şartlarda nasıl satılacağı, metre karesinin kaç liraya satılacağı konusunda birbilgiverilmediği gibi, her hangi bir  açıklama da yapılmadı. İddiaya göre belediye başkanı arsanın metre karesini 500 Tl olarak telaffuz etmiş.

Konunun uzmanları, bu bölgede arsaların fiyatlarının 1.500- 2000 Tl olduğunu ifade ediliyor. Aradabüyükfark var.

Meclis üyelerinin ve kamuoyunun dikkatli olması gerekir. Bu arsa planlarda “sağlık alanı” olarak geçmektedir, eğer bu haliyle satılırsa bilinmelidir ki,büyük bir kamu zararı oluşacaktır.

Örneğin  arsa bu haliyle 10 trilyon’a satılacaksa, burayı alankişiveya kurum, plan tadilatı yaptırıp arsayı  “Ticaret artı konut” yada “konut” alanına çevirirse 40 trilyon edebilecektir. Ayrıca, olası plan tadilatıyla burada kaç tane daire çıkacağı da iyi hesaplanmalıdır. Bilindiği gibi bu tür plan tadilatları da sıkça yapılmaktadır.

Eğer bu arsa ille de satılacaksa, Büyükşehir Belediyesi ile istişare edilerek plan tadilatı yapıldıktan sonra yani “konut artı ticaret” veya “Konut” alanına çevrildikten sonra belediye başkanına yetki verilsin, ya da o bölgede ticaret veya konut arsa bedelleri ve emsal bedeller tespit edilip o fiyatlar üzerinden satma yetkisi verilsin..

Yoksa, meclis üyeleri belediye başkanına ucu açık bir şekilde “ sana yetki verdik istediğin fiyata sat” diyemez..

İşçi maaşları bahane edilerek bu arsa kim vurdu ya getirilerek satılırsa, bunun sorumlusu meclis üyeleri olacaktır.

Bizde bu arsanın satışının tüm safahatında takipçisi olacağız ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız.

Arif Dağlar döneminde “Hal” alanı olarak ayrılan ancak o dönemde de kendi meclis üyelerinin bile karşı çıkması üzerine satılamayan bu arsanın, nasıl ve hangi şartlarda satılacağını hep birlikte göreceğiz.

Bu arada, iki çift söz de bazı meclis üyelerine..!

Madem, belediyenin parası yok işçilerin parasını ödeyemiyorsunuz, Mardin’in Ömerli Belediyesi’ne 450 milyon lira gönderilmesine neden onay verdiniz.? İşçiniz aç iken,  Kıbrıs’ta yapılan Rauf Denktaş’ın heykeliiçin175 milyon Tl gönderilmesine neden onay verdiniz.?

İşçinize icra gelirken, Bosna’nın bilmem hangi şehrine para yardımı gönderilmesine neden onay verdiniz.? Geçenyılheykellere milyonlarca lira ödenmesine neden onay verdiniz.?

Çır çır daki bina, Nevşehir’deki otel, Huzurevi’ne yapılan masrafları da saymıyorum..

Bu arsayı satıp işçilerin alacaklarını ödemek sorunu çözüyor mu.?

Üç beş ay sonra aynıdurumyeniden yaşanmayacak mı.? Bu arsanın satışıiçinalt yapısının çok iyi hazırlanması gerekir. İleride doğacak hatalardan her kes sorumlu olacaktır. Başta da meclis üyeleri.! Kartal halkının ve Kartal kamuoyunun da bu arsaya sahip çıkması gerekir.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]