SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi bir arsa daha satıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’nin Samandıra’da Fenerbahçe tesislerinin yakınında bulunan ve planlarda “sağlık alanı” olarak geçen mülkiyeti belediye’ye ait, yaklaşık 18 dönümlük arsanın, Belediye Meclisi’nde olaylı bir şekilde satışına karar verildi. Belediye Başkanı Altınok Öz’ün yönettiği oturumunda, CHP’li üç üye salonu terk ederken, diğer yandan ret oyu verecekleri beklenen iki meclis üyesini de CHP İl Başkanlığı tarafından acilen görüşmeye çağırıldığı belirtildi.

Aykırı teklif oylamaya alınmadı!

Samandıra Fenerbahçe tesisleri yanında bulunan ve mülkiyeti Kartal Belediyesi’ne ait olan 18 dönümlük arazinin satışının görüşüldüğü Belediye Meclisi’nde büyük bir kargaşa yaşandı. Arsanın satışı ile ilgili madde görüşülürken, aykırı teklifler Belediye Başkanı Altınok Öz tarafından oylatılmazken, salonu terk eden AK Partili ve CHP’li Meclis üyeleri alınan kararın yok hükmünde olduğunu savundular.

Başkanın meclisi yönetim tarzı gerginliğe sebep oldu!

Göreve seçildiği günden bu zamana kadar Belediye Meclis toplantılarına katılmayarak, muhalefetin ve ilçe sakinlerinin tepkilerini çeken Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, son günlerde kendi partisinden de bazı Meclis üyelerinin “bayrak” açması ve istediği kararların geçmemesi üzerine Meclis toplantılarına başkanlık yapmaya başladı. Belediye Meclisi’ni “dizayn” etmek amacıyla Kasım ayının birinci oturumunda, AK Parti’li Temel Yaz’ın gündem dışı konuşmasına izin vermeyen Belediye Başkanı Altınok Öz, ikinci toplantı da da ortalığı birbirine kattı.

Arsa parası borca gidecek!

Kartal Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan ve Samandıra Fenerbahçe tesislerinin yanında bulunan yaklaşık 23 bin metre karelik arsanın 18 bin.305.40 metrekarelik bölümünün satışı yeniden gündeme geldi. Belediye Başkanı Altınok Öz, arsanın satışından elde edilecek gelirle soğanlık mahallesi’nin mülkiyet sorununu gidereceklerini ve 6 milyon TL Milli Emlak Müdürlüğü’ne yatırılması gereken parayı yatırarak bölge halkına tapularının verileceğini kaydetti. Bunun yanısıra Belediye işçilerinin ödenmeyen maaşlarının da ödenmesi için Öz ve ekibi bu arsanın satışına “bel” bağlarken, diğer borçların da bu para ile ödeneceği gündeme geldi.


Süslü, plan değişikliği yapalım sonra satalım!

Sancaktepe Belediyesi sınırları içinde yer alan ve imar planlarında “sağlık tesis alanı” olarak geçen arazinin satılmadan önce değerinin artması için konut ve ticaret alanına çevrilmesi ve daha sonra satılmasını isteyen CHP’li Ali Haydar Süslü, meclise önerge verdi. Belediye yönetiminin verdiği önerge’ye aykırı olarak verilen önerge ile ilgili olarak Süslü, “Burası Belediye’nin elinde bulundurduğu arazilerin en büyüğüdür. Mevcut sağlık alanı olarak imar planlarında geçen arsa bu şekliyle satılması halinde değerinin altında satılacak ve belediye zarar edecektir. Bunun için satılmadan önce arazinin imar planı değişikliği isteyerek arsanın konut ve ticaret alanına dönüştürülmesi halinde belediyemiz buradan fazla gelir elde edecektir.”dedi. Süslü, imar planı değişikliğinin yapılarak arsanın satılması konusundaki aykırı önergesini meclis başkanı Altınok Öz’e sundu.

İspekter’de Süslü’ye destek verdi!

Büyük tartışmaların yaşandığı toplantıda CHP’li Orhan İspekter’de, Süslü’nün verdiği aykırı önergeyi destek verdiğini dile getirdi. Arsa’nın mevcut haliyle satılması durumunda kamu rantının ortadan kalkacağını belirten İspekter, “Bu ranttan Kartal halkı ve belediye yararlansın. Şu haliyle satılırsa buranın rantı tamamen alan kişiye mal olacaktır. Böyle kaoslu yerlerin satılması bize ciddi sorunlar yaratır. Arsanın satılması meclise eksik olarak gelmiştir, buranın muhammen bedeli ne kadardır, resmi olarak meclise sunulması gerekirken bilgi verilmemiştir. Paranın nereye aktarılacağı konusunda da meclisin endişeleri bulunmaktadır. Arsa imar plan tadilatından sonra satılsın” dedi.

Doğan, arsayı bu haliyle satarsak zarar ederiz!

Yine CHP’li İbrahim Doğan ise, Soğanlık mahallesi sakinlerinin büyük mağdur edildiğini dile getirirken, arsanın imar plan tadilatı gerçekleştirildikten sonra satılmasının daha uygun olacağını söyledi. Talep oldukça, değerin de artacağını belirten Doğan, “Burasını belediye konut ve ticaret alanına dönüştürülmesini sağladıktan sonra satması halinde arsanın rantı daha yüksek olacaktır. Kaldı ki; bir müteahhide verilse buraya yaklaşık 360 daire yapılır ve 180 daire belediye’nin olur,  ve satılması durumunda daha fazla gelir elde edilir. Sağlık alanı olan bir yere kimse talip olmaz” dedi.

Oylamada karambol yaşandı!

Tartışmaların giderek büyümesi üzerine Belediye Başkanı Altınok Öz, AK Partili meclis üyelerine söz hakkı tanımazken, AK Parti’li Temel Yaz’ın vermek istediği ikinci aykırı önergeyi ise gündeme alınmasını kabul etmedi. Öz’ün arsanın satışı ile ilgili olarak, idareden gelen teklifin aynen oylanmasını isterken, önergesi gündeme alınmayan ve oylanmayan CHP’li Ali Haydar Süslü, İbrahim Doğan ve Orhan İspekter salonu terk ederken, Başkan Öz, tartışmaların gölgesinde idarenin önergesini oylattırdı. AK Partili Meclis üyelerinin ayağa kalktıkları sırada yapılan oylamada arsanın satışı kararı karambole geldi. Oylandı mı oylanmadı mı belli değil.

Meclis üyeleri, aykırı teklif oylanmadığı için bu karar yok hükmündedir!

Oylama sırasında çıkan kargaşa nedeniyle Meclis toplantısı resmi olarak bitirilmezken, hem AK Partili hemde CHP’li Meclis üyeleri kararın yok hükmünde sayılabileceğinin altını çizdiler. Belediye Başkanı Altınok Öz’ün despotça bir yönetim sergilediğini ifade eden AK Partili meclis üyeleri konuyu mahkemeye taşıyacaklarını ifade ederek, “Arsanın değerinin ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Eğer bu arsa olmasaydı, işçinin maaşı ödenmeyecek ve Soğanlık mahallesi sakinlerinin tapuları verilmeyecek miydi?”dediler. Duruma tepki gösteren CHP’li aykırı önergenin sahibi Ali Haydar Süslü’de diğer meclis üyeleri ile koridorda tartıştı.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]