SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi Açıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli, eğitim alanında yaptığı hamlelere bir yenisini daha ekledi. Gençlere eğitimlerinde destek olacak Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi (SUGEM) açıldı.

 

Sultanbeyli Belediyesi’nin eğitime olan tam desteği sürüyor. 2012 yılını Sultanbeyli için “Eğitim ve Kültür Yılı” ilan eden belediye, yeni okulların ve destek projelerinin ardından yepyeni bir merkezi hizmete açtı.

 

Eğitimdeki kalitenin çıtasını yükseltmek adına kurulan Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi (SUGEM), Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç ile öğrencilerin ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

 

Açılışta ilk konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, SBS 1001 Eğitim Destek Projesi’yle yakalanan başarının devamını sağlayacaklarını söyledi ve “Bu merkez, yükselişe geçen eğitim çıtamızı daha yukarılara taşıyacaktır. Gençlerimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

 

“Eğitim bizim olmazsa olmazımız”

 

Başkan Keskin, “Bizim başından beri dile getirdiğimiz önemli bir ifade var: Eğitim bizim olmazsa olmazımız ve bizim için herşeyin üzerinde. Her anlamda sorunlarından arındırmaya çalıştığımız ilçemizde, tüm çalışmalarımız gençlerimize iyi bir gelecek sunmaya endekslidir.” dedi ve bugüne kadar hizmete giren projeleri özetledi.

 

Eğitimin kalitesini artırmanın gençlere yeni fırsatlar sunmakla mümkün olacağını söyleyen Keskin, “Geleceğin söz sahibi gençlerimizin iyi yetişmeleri, çağını iyi okuyabilen, yorumlayabilen, çözüm üretme kabiliyetine sahip ve başarılı bireyler olmaları için bizler elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Son zamanlarda gerçekleşen projeler ve açılan yeni okulların bunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Keskin, “Hizmete aldığımız 16 yeni okul, SBS başarı çıtamızı yükseltmek için uyguladığımız SBS 1001 Eğitim Destek Projemiz, İstanbul Kalkınma Ajansı destekli Gençlik Merkezimiz ve şimdi de Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezimiz ile eğitim fırsatlarını artırma gayretindeyiz.” şeklinde konuştu.

 

Kaymakam Mehmet Ceylan ise, yapılan eğitim projeleriyle Sultanbeyli’de yeni bir dönemin başladığını ifade etti ve “Kurumlar olarak eğitimin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Kurumlarımız gençlere büyük fırsatlar sunuyor. Sultanbeyli bu anlamda giderek gelişiyor” dedi.

Açılışın ardından davetliler, merkezi gezdi ve yetkililerden yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

SUGEM Nedir?

 

Belediye, oluşturduğu Sultanbeyli Gençlik Eğitim Merkezi (SUGEM) ile 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan öğrenciler için eğitim desteği sağlamayı hedefliyor. Mehmet Akif Mahallesi’nde kurulan merkezde öğrenciler, matematik, Türkçe, fen bilgileri, sosyal bilgiler, İngilizce ve bilgisayar alanında ücretsiz eğitim alacak.

 

Bünyesinde bilgisayar sınıfı, kütüphanesi ve 8 adet etüt salonu olan merkezde, alanında uzman eğitimciler, gençlere okul derslerinde büyük destek sağlayacak.

Bununla birlikte buradaki eğitimciler, gençlerin aileleriyle iletişim halinde olarak öğrencilerin gelişimlerini yakından takip edecek. Düzenleyecekleri sosyal etkinliklerle de öğrencileri sosyal anlamda hayata hazırlayacak.

Öğrenciler sınavla belirlenecek

 

Merkezden hizmet almak isteyen öğrenciler sınavla belirlenecek. Öğrencilerin sınav için 16 Kasım’a kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. Sınavda başarı gösteren ilk 400 öğrenci derslerden faydalanma hakkı kazanacak.

Kayıt yaptırmak veya bilgi almak isteyenler 398 83 88 – 89 telefonu arayabilir veya Mehmet Akif Mahallesi Fatih Bulvarı No: 238 adresindeki merkeze bizzat müracaat edebilirler.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]