SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sultanbeyli Eğitim Bir Sen Aday Öğretmenler İle Buluştu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli Eğitim Bir Sen’in düzenlemiş olduğu yemekli tanışma programında Sultanbeyli’ye ilk atama yolu ile atanan öğretmenler davet edildi. Katılımın yoğun olduğu yemeğe Eğitim Bir Sen 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de katıldı.

ŞİT; ‘Hizmet ederken kimseyi ötekileştirmiyoruz’

Doktorun Sofrasında gerçekleşen programın açılış konuşmasını Eğitim Bir Sen Sultanbeyli Temsilcisi Murat Şit yaptı. Şit konuşmasında kendini tanıttıktan sonra aday öğretmenleri selamlayarak programın amacını, sendikanın ve sendikalaşmanın önemini vurguladı. Eğitim Bir Sen öncülüğünde öğretmenlerin kazanmış olduğu haklara değinen Şit geçtiğimiz dönem Sultanbeyli de kazanılmış olan haklardan bahsetti. Bunlardan kısaca bahseden Şit;  İNG BANK ile yapılan sözleşme ve Sultanbeyli’nin tekrar zorunlu hizmet bölgesine dâhil edilme sürecini aday öğretmenler ile paylaştı.

“İNG Bank ile yaptığımız anlaşmada sendikal tecrübemizi ve farklılığımızı yaptığımız sözleşmeye yansıttık. Sözleşme metnine yazılmasını sağladığımız bir maddeyle tüm banka ATM’lerinin Eğitim Çalışanlarının emrine verilmesini sağladık. Yine tamamı başka bir sendikanın üyesi olan okul müdürlerinden oluşan komisyon tarafından zorunlu hizmet kapsamından çıkarılan Sultanbeyli’nin tekrar zorunlu hizmet kapsamına alınmasının mücadelesini vermiş ve verdiğimiz mücadelenin sonucu olarak Sultanbeyli’nin tekrar zorunlu hizmet bölgesine dâhil edilmesini sağladık.

Okullarımızın hizmet puanlarının 14 olmasına karar veren komisyonun yanlışını düzeltmek yine bize düştü. 14 olan okul hizmet puanlarını 20 ve 22’ye çıkarılmasını sağladık” dedi..  Eğitim Bir Sen’in diğer sendikalardan faklı duruşuna ve hizmet ederken öğretmen arkadaşları hangi sendikaya bağlı olduklarına bakılmaksızın ötekileştirmeden yardımlarına yetiştiklerini ifade etti.

Gündoğdu; ‘erkek dişi fark etmez aslan aslandır’

Murat Şit’in konuşmasının ardından yemeğe geçildi. Yemek esnasında da sendika temsilcileri aday öğretmenlerin masalarını boş bırakmadı. Yemekten sonra sendikanın daha iyi anlaşılabilmesi adına sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterim tamamlandıktan sonra eski Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Gündoğdu aday öğretmenlere katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu. Gündoğdu aday öğretmenlere hitaben mesleki tecrübelerini paylaşan bir konuşma yaptı. Bunun yanı sıra sendikalı olmanın, sendikal faaliyetlerin önemine de vurgu yapan Gündoğdu; “bu sendikaya sadece ‘sendikalıyım’ demek için değil,’ ileride ben de bu sendikanın yönetiminde olacağım’ diyerek üye olun. Kadın- erkek fark etmez, bizim oralarda bir söz vardır ve ben bu sözü sizin ile paylaşmak istiyorum; erkek olsun dişi olsun aslan aslandır” sözleri ile konuşmasına son verdi.

Hakkımızı ararken kaldırım taşlarını değil iletişim araçlarını kullanıyoruz

Gündoğdu’nun ardından Eğitim Bir Sen 4 nolu Şube Başkanı Talat Yavuz’ da düşüncelerini ifade etmek için söz aldı. Yavuz Sultanbeyli’de görev yapan öğretmenlerin dinamik ve eşgüdümü sağlayarak eğitim hizmetlerini sunmaları tavsiyesinde bulundu. Yavuz Eğitim Bir Sen ile sendikacılıkta örnek davranışlar sergilediklerini, haklarını ararken kaldırım taşlarını değil, iletişim araçlarını kullanarak çözüm üretmeye çalıştıklarını ve bu davranışları ile diğer sendikalara da örnek teşkil ettiklerini sözlerine ekledi.

 

 

Keskin; “Sultanbeyli’nin geleceği için kültürel aktivitelere devam edilecek”

Yavuz konuşmasını bitirirken Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin programa iştirak etti. Yavuz’un ardından Keskin de mikrofonu alarak salondaki yeni atanan öğretmenleri selamladı. Keskin Sultanbeyli’de eğitim adına atılan adımlardan, Sultanbeyli’nin dışarıdaki imajının aksine içeride eğitime ne kadar önem verdiklerine ve bu konu ile ilgili yapılan, yapılacak olan projelerden kısaca bahsetti.

Keskin; “ ilçemizin seviye belirleme sınavında daha üst sıralara yükselebilmesi adına yaptığımız bir proje ile ilçemiz öğrencilerini ders takviyesi için dershanelere kaydettirdik.  İlçe milli eğitim müdürlüğü ile ortak hazırladığımız bu projeden başarılı sonuçlar elde ettik” diyerek sözlerine devam etti. Ayrıca Keskin Vali Mutlu ile yaptıkları toplantıda Sultanbeyli’ye daha fazla okul yapımı konusunda karar aldıklarını ve Sultanbeyli’nin geleceği için kültürel aktivitelere devam edeceklerini sözlerine ekledi. Keskin konuşmasını bitirirken ilçemize yeni atanan öğretmenlere başarılar diledi.

Keskinin konuşmasının ardından aday öğretmenlere de söz verildi. Aday öğretmenler Sultanbeyli’den ve sendikadan beklentilerini dile getirdi. Başkan Keskin de aday öğretmenlerin ihtiyaçları konusunda gerekli adımların atılacağı sözünü,  sendikaya da stajyer öğretmenlere yönelik İstanbul gezisinde araç desteği sözü verdi.

Program bitiminde ilk atama sonucu ilçeye atanmış öğretmenlere verilmek üzere, öğretmen hatıra yarışmalarından her ilin birincisinin seçilerek toplandığı kitap olan “Kelebeğin Rüyası” kitabı hediye edildi.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]