SUAVİ’DEN KARTALLILARA DEMOKRASİ VE BARIŞ ŞARKILARI…

Yayın: 13:31 - 24.09.2009
Güncelleme: 13:31 - 24.09.2009

 

 

 

Kartal Belediyesi’nce 15 Ağustos-26 Eylül tarihleri arasını kapsayan kültür ve sanat festivali tüm hızıyla sürerken, Kartal Meydanı her gece yıldızlar geçidine sahne oluyor.

 

Bugüne kadar türküsünden, popuna, sanat müziğinden rock konserine, özgün müziğine, halk danslarından, tango ve valsına, söyleşi, konferans, şiir dinletisi, tiyatro ve daha pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Kartal’da “40 Gün 40 Gece” sürecek festival, 26 Eylül’de Volkan Konak konseriyle sona erecek.

 

Her gece kendi alanında ustalaşmış ve halk tarafından beğenilen yıldız sanatçıları Kartallılarla buluşturan festivalde; 68 kuşağının temsilcilerinden,  güncel ve sosyal olaylarla yakın ilgili, tam bir demokrasi, barış ve çevre savunucusu Suavi, Kartal meydanındaki konserinde hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Konserine başlarken Kartallıları selamlayan ünlü sanatçı, İnsana ve insanca yaşamaya özen göstermeyi bir yaşam ilkesi olarak kabul ettiğini, emekten, barıştan ve estetikten yana mücadelesini, insan hakları potası içinde yıllardır bir aktivist olarak sürdürdüğünü söyledi. Bir sanatçı duyarlılığıyla düşüncelerini söylemlerden çok şarkıları ve besteleriyle kitlelere ulaştırmayı ilke edindiğini söyleyen sanatçı, kavgacı değil barışçıl ve demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla işleten yönetimler ve yöneticilerin işbaşında olmasının önemini vurguladı. İki saati aşan konserinde söylediği şarkılara da bu düşüncelerini ustaca yansıtan Suavi,  yer yer dövizlerin açılıp sloganların atıldığı konserde, halkın demokratik haklarını ve insan onuruna yakışır bir yaşam için gerektiğinde hasızlıklara karşı toplumun tüm bireylerinin tek ses, tek vücut olması gerektiğini söyledi.

 

 

Yaşlısı, genciyle, her yaştan binlerce Kartallının ayakta izlediği konserine “Yaralıyım” adlı duygusal şarkısıyla başlayan Suavi, “İki Gözüm İki Çeşme, Sen de Başını Alıp Gitme, Bir Soğuk Yel Eser, Sen Benden Gittin Gideli, Tükenme, Drama Köprüsü,  Gidenlere Selam Olsun, Hasret Türküsü”nün dışında, Ünlü sanatçı Neşet Ertaş için “Yalı Çapkını”, Nazım Hikmet anısına “Karlı Kayın Ormanı”nı seslendiren sanatçıya her şarkısında hayranları da coşkulu alkışlarla eşlik ettiler. Özellikle “Dağlar Dağlar” ve “Bir Yanım Baharda Benim” adlı şarkılarını dev bir koro gibi tüm Kartallıların eşlik ettiği konserde coşku doruğa çıktı. Sanatçı, gelen yoğun istek üzerine bazı şarkılarını kısa geçişlerle yeniden seslendirerek konserine son verdi. Konser sonrasında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Öztürk ve eşi sanatçıya bir Kartal maketi vererek teşekkür ettiler.

Exit mobile version