SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Hanedan Torunları Sultan Toprağında!

Yayınlanma:
ABONE OL

Osmanlının kudretli padişahı II. Abdülhamid’in hayatını konu alan “Eskitilmiş Kılıç: Sultan II. Abdülhamid Han” isimli tiyatro oyununun galası için birbirinden ünlü isimler Sultanbeyli’ye geldi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Osmanlı hanedanının torunları Osmanoğlu ailesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve milletvekilleri ile çok sayıda ünlü isim galaya büyük ilgi gösterdi.
“Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil, milletime aittir” sözleriyle adını tarihe altın harflerle yazdıran II. Abdülhamid’in hayatı tiyatroya uyarlandı. Mustafa Akif Ekşi’nin yazıp Sami Gülbaba’nın yönetmenliğini üstlendiği “Eskitilmiş Kılıç: Sultan II. Abdülhamid Han” adlı oyunun galası 28 Kasım günü Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in ev sahipliğini yaptığı görkemli gala etkinliğine, birbirinden ünlü isimler katıldı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Osmanlı hanedanından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve ailesi, MHP Milletvekili Ahmet Çakar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, şair ve yazar Bahattin Karakoç ile protokol üyeleri ve vatandaşlar bu anlamlı eseri izlemek için salonda yerini aldı.

 

Tiyatro gösterimi öncesi Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Osmanlı hanedanı mensubu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nu makamında ağırladı. Mehter Takımı’nın kültür merkezi önündeki mini konserinin ardından oyun başladı. Tek perdelik oyun, izleyenlerden büyük alkış aldı.

“Bizim atalarımıza bir borcumuz var”

Oyun sonrası konuşan yönetmen Sami Gülbaba, önce salonu bu oyun için tahsis eden Sultanbeyli Belediyesi’ne teşekkür etti ve “Büyük bir özveri ile çalışan ekibimize şükranlarımı sunuyorum. Yeryüzünde kendi değerlerine, kendi tarihine bu kadar kötü davranan başka bir toplum yoktur. Çok çalışarak tiyatroyu yozlaşmanın adresi olmaktan çıkaracağız.” dedi. Senarist Mustafa Akif Ekşi ise “Bizim atalarımıza bir borcumuz var. Bir vebalimiz var. Tiyatrolarda, sinemalarda bazı toplumlar, olmayan kahramanlarına tarih yazarken, biz tarih yazan padişahlarımızı ayaklar altına aldık. Rabbim bizleri bu vebalden kurtarsın.” şeklinde konuştu.

 

Osmanoğlu: “Başbakanımızın bize destek olmasından dolayı çok mutluyuz”

Sultan Abdülhamid Han’ın dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, oyundan çok etkilendiğini söyledi ve “Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Oyun bizleri geriye götürdü ve çok duygulandırdı.” dedi. Muhteşem Yüzyıl dizisi ve Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarına değinen Osmanoğlu “Başbakanımızın bu konuda bize destek olmasından dolayı çok mutluyuz. Hakikaten dizilerde tarih, yanlış anlatılıyor ve bizi üzüyor.” şeklinde konuştu ve bu tiyatro oyununun yanısıra bir de sinema filmi projeleri olduğunu belirtti.

Keskin: “Sultan Abdülhamid Han gibi bir dehayı, yönetim kadroları ve gençler örnek almalı”

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise “Sultan II. Abdühamid Han şüphesiz padişahlar arasında en çok tartışılan isim. Ülkemiz ve dünya üzerinde gelişen sosyal olaylarla, yapılan akademik ve popüler tarih çalışmalarıyla değeri her geçen gün birazda daha farkedilen Sultan II. Abdülhamid Han biraz daha anlaşılmayı bekliyor. Bu vesileyle sultan toprağı Sultanbeyli’de belediye olarak ‘Eskitilmiş Kılıç’ tiyatro oyununun galasına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi ve 3 kıtanın son hükümdarı Sultan II. Abdülhamid Han’ın gerçekleştirmeyi hayal ettiği projeler ve ileri görüşlülüğü ile kalkınma ve hizmet esaslı bir deha olduğunu söyledi. “Bu dehayı başta yönetim kadrolarında olanların ve ardından geleceğimiz olan gençlerimizin örnek alması gerekir.” diyen Keskin, 11 Şubat 2012 tarihinde düzenlenen Sultan II. Abdülhamid Han Sempozyumu’nun detaylarını anlattı, Sultan’ın ilçeyle olan bağlantısına değindi ve oyunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Son olarak konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de, “Bu anlamlı gecede bu oyunu sizlerle birlikte izlemiş olmanın onurunu yaşıyorum. Bu geceyi yaşatan herkese teşekkürler. Kim ne derse desin, Sultan II. Abdülhamid Han, bizim için bir ulu hakandır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Mustafa Demirkan Hoca tarafından gala gününe kadar okunan hatimin duası yapıldı.

Oyuna dair…

“Eskitilmiş Kılıç: Sultan II. Abdülhamid Han” adlı oyun, 93 Harbi ile başlayıp Sultan’ın vefatı ile sonlanıyor. Abdülhamid Han döneminde cereyan eden birçok konunun ele alındığı oyunda, Abdülhamid Han’ın Jön Türklerle olan diyalogu, Filistin ve toprak meselesi, Selanik sürgünü gibi hayatının detayları aktarılırken, siyasetin kişiliğe nasıl yansıdığı değil, kişiliğinin siyasete nasıl yansıdığı ön plana çıkarılıyor.

 

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]