Mutasavvıf Hüseyin Vassaf Efendi Anıldı!

Yayın: 08:49 - 04.12.2012
Güncelleme: 08:49 - 04.12.2012

Son devrin Uşşaki mutasavvıflarından ve tasavvuf tarihçilerinden Hüseyin Vassaf Efendi Pendik’te anıldı. Yazar Sadık Yalsızuçanlar‘ın moderatörlüğünde Prof. Mehmet Akkuş ve Mustafa Tatçı’nın konuşmacı olduğu program sonunda Vassaf Efendi’nin 23 yıllık çalışması olan divanı katılımcılara dağıtıldı.

 

Tasavvuf kültüründe eşsiz kaynaklara imza atan Uşşaki Mutasavvıfı Hüseyin Vassaf Efendi’yi anmak için Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde bir program düzenlendi. Pendik Belediyesinin düzenlediği programda Yazar Sadık Yalsızuçanlar‘ın moderatörlüğünde Prof. Mehmet Akkuş ve Mustafa Tatçı’nın konuşmacı oldu. Son devrin Mevleviliği olmak üzere “Sefine-i Evliya” adlı yaklaşık 2 bin büyük sufinin tanıtıldığı 5 ciltlik dev eserin sahibi Uşşaki Meşayihinden Hüseyin Vassaf Efendi’nin, 57 yıllık hayatında gizli kalan tüm yönleri anlatıldı. Prof. Dr. Mehmet Akkuş, “ Hüseyin Vassaf, bir kütüphane dolduracak kadar kitap sahibi bir manevi büyüğümüz. 23 yıl boyunca sürekli belge toplamış. Kendisi, ‘Sefine-i Evliya’ adlı yaklaşık 2 bin büyük sufinin tanıtıldığı 5 ciltlik ve 2.500 sayfalık dev eserin sahibi ” dedi.

 

Coğrafya kitabı bile yazmış

 

Dr. Mustafa Tatçı ise, “Hüseyin Vassaf bey gerçekten bir Peygamber aşığı. Her üç rüyasından birinde mutlaka peygamber efendimiz var. Sürekli çalışan, notlar alan bir kişi. Her yaşadığını yazan bir insan. O devirde coğrafya kitabı boşluğu olmuş, oturmuş iki tane coğrafya kitabı yazmış” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Exit mobile version