SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İstanbul İçin ‘Bisikletli Yaşam’ Tartışılacak!

Yayınlanma:
ABONE OL

EMBARQ TÜRKİYE – Sürdürülebilir Ulaşım Derneği ve kentsel tasarım sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Hollandalı YARD 9, İstanbul’da bisiklet projesi başlatıyor. Bisikletin İstanbul’un ulaşım ağına güvenli bir şekilde entegre edilmesine katkı sağlamayı hedefleyen proje, Hollanda’dan ve Türkiye’den uzmanlarla kent-içi ulaşım paydaşlarını bir araya getirecek ‘Bikelab İstanbul Çalıştayı’ ile başlayacak. Çalıştay, 18 Aralık Salı günü Salt Galata’da gerçekleştirilecek.

Dünya genelinde bir çok başarılı sürdürülebilir ulaşım projesine imza atan EMBARQ’ın Türkiye merkezi olan Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, Hollanda’daki ‘bisikletli yaşam’ deneyimini İstanbul’a aktarmak üzere Hollandalı kentsel tasarım firması YARD 9 işbirliği ile proje başlatıyor. Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu’nun, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400.yılı kutlamaları kapsamında verdiği destek ile bir yıl sürecek “Bikelab İstanbul” Projesi’nin ilk etkinliği, 18 Aralık Salı günü 13.00 – 17.00 arasında Salt Galata’da düzenlenecek Çalıştay olacak.

EMBARQ Türkiye –Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, kent içi ulaşım sorunlarına yurtiçi ve yurt dışındaki uzmanlık ağı ile birlikte çözüm önerileri geliştirmek ve bu çözümleri yerel yönetimler ve diğer kent-içi ulaşım paydaşlarıyla birlikte uygulamaya geçirmek üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Bisikletin şehir içi ulaşım planlarına entegre edilmesi ve güvenli bisiklet yollarının tasarımı konularında Antalya, Eskişehir ve Sakarya’da yerel yönetimlerle birlikte çalışan Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, bu çalışmalardan elde ettiği deneyimi ve yurtdışı uygulamalarından gelen bilgi birikimini İstanbul’a aktarmayı hedefliyor.

Hollanda’danve Türkiye’den uzmanlar ile kent-içi ulaşım paydaşları bir araya gelecek

Bikelab İstanbul Projesi kapsamında EMBARQ Türkiye kapasite geliştirme çalışmaları yürütecek ve projeye uzmanlık desteği sağlayacak. Hollandalı YARD 9 ise yaratıcı fikirler ve tasarımlarla bisikletin ulaşım aracı olarak kullanımını teşvik etmek üzere faaliyetler yürütecek.

Projenin ilk etkinliği olan Çalıştay, bisikletli ulaşımın daha güvenli hale gelmesi, bisikletin  toplu taşıma ile entegrasyonun sağlanması, İstanbul’da bisiklet kültürünün geliştirilmesi gibi konulara Hollanda’dan ve Türkiye’den uzmanlar ile kent-içi ulaşım paydaşlarınınbir arada çözüm üretmesini sağlayacak. Çalıştaya Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ve Hollanda’nın Kültür Ateşesi Daniel Stork da konuşmacı olarak katılacak. Çalıştay sonunda hazırlanacak rapor, İstanbul’da önümüzdeki dönemde yürütülecek bisiklet projelerine katkı sağlamak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak ve kamuoyuna sunulacak.

“Kullanıcı odaklı” bisiklet yolu tasarımı ve pilot uygulaması gerçekleştirilecek

Çalıştayın ardından YARD 9 işbirliği ile ‘güvenli ve kullanıcı odaklı’ bisiklet yolu tasarımları gerçekleştirmek üzere pilot uygulamalar başlayacak, tasarım atölyeleri düzenlenecek. Hazırlanan bisiklet yolu tasarımlarının proje kapsamında pilot olarak uygulaması da gerçekleştirilecek. Pilot uygulamalar sonunda İstanbul’da yürütülecek diğer bisiklet projelerine katkı sağlamak üzere “İstanbul İçin Bisikletli Ulaşım Tasarım Rehberi” hazırlanacak.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]