SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Uygur Kardeşler Kartallıları Kahkahaya Boğdu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’nce düzenlenen Kartal Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri müzik ve sanatın dev isimlerini Kartal halkıyla buluşturmaya devam ediyor.

Kartal Belediyesi’nce hazırlanan Kartal Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin başrollerini paylaştığı Tuhaf İkili adlı oyun Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Kartal seyirciyle buluştu.

Festival başladığında ilk günlerde oynanması beklenen oyun bazı aksilikler nedeniyle 24 Eylül akşamı Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Alkışlar Uygur Kardeşlere

Eşlerinden ayrıldıktan sonra, zorunlu sebeplerle aynı evde yaşamaya başlayan iki yakın arkadaşın başından geçen olayları anlatan Tuhaf İkili adlı oyunda seyirci kahkahalara boğulurken zaman zaman da gözyaşlarını tutamadı.

 

Dekorda Barış Dinçel’in, oyun müziklerinde Behzat Gerçeker’in, kostümde Yasemin Öztürk’ün imzasını taşıyan oyunun çevirisi ise Murat Somay tarafından yapılmış.

Tuhaf İkili’de Uygur kardeşlere; Birol Engeler, Berat Yenilmez, Mustafa Önder Keskin, Özlem Gürler ve Zeynep Yaldız eşlik ediyor.

Oyun öncesi sorularımızı yanıtlayan Süheyl Uygur: “ Bizler kötü bir şey yapmıyoruz bizim tek derdimiz, Baba Nejat Uygur’dan aldığımız misyonla insanlara güzel şeyler yaşatabilmek. Biz babamızla yıllarca beraber Kartal’da oyunlar oynadık. Yine Kartal halkıyla bir araya gelmekten son derece mutluyuz. Şundan eminim ki Kartal, baba Uygur’u çok seviyor. Onun için bizleri de çok sevdiklerinden eminiz. Bu akşam seyircimize aslında filmden uyarlanmış bir oyun sergileyeceğiz. Behzat son derece kaba saba pis eşinden ayrı bir adam. Süheyl ise son derece titiz düzenli tutumlu eşiyle sorunlar yaşayan hatta ayrılmak üzere olan bir kişi. Bu iki arkadaşın maceraları topluma mizahi mesajlarla anlatılıyor. Evliler, evlenmeyi düşünenler ve eşlerinden ayrılanların kendilerinden bir şeyler bulabildiği bu komedide, temizliğin gerçekten pislik yarattığı ‘Tuhaf İkili ‘yi izlerken, zaman zaman kendilerini sorgulayabiliyorlar” dedi.

tiyatroooooo

 

Gerçek hayatlarında aslında çok da bu duruma uymadıkları nının altını çizen Uygur:” Behzat asla bu kadar pis ve pasaklı değildir. Bense hastalık derecesinde olmasa da birçok kişi kadar titizimdir. Ayrıca evde bulaşık yıkamayı da çok severim bu bana terapi gibi geliyor” dedi.

 

Duayen sanatçı Baba Nejat Uygur hakkındaki sorularımızı da içtenlikle yanıtlayan oyuncu Süheyl Uygur:” evet babamız hasta. Beyin damarlarında tıkanıklık var. Sol tarafı tutmuyor. Dününü çok iyi hatırlıyor. Yemeğini yiyip suyunu içebiliyor en önemlisi canı acımıyor. Bizi teselli eden tek şey, yolda bizi gördükleri zaman bizim hatırımızdan önce babamızı sormaları babamızın ne kadar güzel bir miras bıraktığının kanıtı. Bu bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Çok yakında Behzat Uygur’la beraber ortak projelere imza atacaklarının müjdesini veren Süheyl Uygur hazırlanmak üzere yanımızdan ayrıldı.

Oyunun yönetmenliğini Nedim Doğan’la birlikte yapan Behzat Uygur oyun sonunda:” Bizler sizleri asla seyirci olarak görmüyoruz. Babamızın da dediği gibi sizler bizim akrabamızsınız” dedi.

Süheyl – Behzat Uygur tiyatrosunun Kartal’da sahne almasında yaşadıkları aksaklıklara da değinen Behzat Uygur:” Evet ne yazık ki belediye dışında bazı aksaklıklar yaşanmıştır. Ama sanata ve sanatçıya saygı duyan başta belediye başkanı Dr Altınok Öz olmak üzere, duyarsız davranışlara o kadar duyarlı yaklaştılar ki ne güzel ki biz bu ülkede sanatçıyız dedik, ne güzel ki böylesine sanatçıya önem veren başkan ve ekipleri var dedik” dedi.

Yaşanan aksaklıkların giderilmesi noktasında olumlu yönde katkı sağladığımız için, Kartal Haber Gazetesi olarak bizlere de sahneden jest yaparak teşekkür etti.

Baba Nejat Uygur adına gönderilen alkışların ardından Süheyl Uygur’a Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Orhan İspekter tarafından ve Behzat Uygur’a da Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kumral tarafından plaketleri takdim edildi.

oyunnnnn

 

Haber: Mefharet Keleş

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]