Başkan Yazıcı: Aydınlı, Çekim Merkezi Olacak!

Yayın: 09:45 - 24.12.2012
Güncelleme: 09:45 - 24.12.2012

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, planlama, istimlak, kanal ve yol gibi çalışmalarla şehir standartlarına ulaşan Aydınlı’nın Şelale Park, Anadolu Yakası Yaş Sebze ve Meyve Hali, toplu konut projeleri ile cazibe merkezi olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, “Aydınlı, Tuzla ve İstanbul’un sayılı yerlerinden birisi olacak. Bu konuda da hiç kimse hızımızı kesemeyecek” dedi.

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Halk Meclisi toplantılarını Aydınlı Mahallesi’nde sürdürdü. Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural, Av. Mehmet Çelikel ve Dr. Turgut Özcan, birim müdürleri ile birlikte toplantıya katılan Başkan Yazıcı, göreve geldiği günden itibaren Aydınlı’da yaşanan gelişim ve değişime dikkat çekti.

 

Aydınlı’nın Çehresi Değişiyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aydınlı’da zaman alan işlerin planlama, istimlak, yol ve kanal yapımı olduğunu söyledi. Planlı ve programlı çözümü amaçladıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Aydınlı’da bazı sokaklarda kanal yapılamıyordu. Kanal problemini çözmek için istikamet alarak planlama yaptık. Bu sırada bazı evleri de istimlak ettik. Hayal bile edilemezdi ama Aydınlı’da öyle bir plan yaptık ki herkesin ilgisini çekti. Bu bölgeyle ilgili çok yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Ancak belirli alanlarda mülkiyet sorunu var. Mülkiyet problemlerini çözdükçe hizmetlerimizi de sürdürüyoruz” dedi.

 

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, planlamanın ardından yapılan çalışmada mahallede 59 bin ton asfalt döktüklerini, 11 km. kanal yaptıklarını, 17 km. yeni yol açtıklarını, 45 bin m2 bordür ve parke taşı serdiklerini, 7 yeni park kazandırdıklarını söyledi.

 

Anadolu Yakası Hali Aydınlı’da kurulacak

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kent hizmetlerinde standarda erişen Aydınlı’ya vizyonel projeler kazandırmayı da amaçladıklarını söyledi. Seçimlerde Anadolu Yakası Yaş Sebze ve Meyve Hali’ni Aydınlı’da kurma sözü verdiğini hatırlatan Başkan Yazıcı, 360 dönümlük alanda uygulanacak projenin uygulama planlarının hazırlandığını söyledi. İhalenin ocak ayı içinde yapılacağını belirten Başkan Yazıcı, “Anadolu Yakası Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin Aydınlı’ya kurulması ile yaklaşık 20 bin kişinin istihdamı sağlanacak. Bölgesel ekonomiye katkı sağlanacak ve Aydınlı’yı cazip kılan bir ticaret sirkülasyonu sağlayacak” şeklinde konuştu.

 

Anadolu yakasının en kapsamlı parkı ‘nın inşaatı devam ediyor

Tuzla Belediyesi’nin bu dönem tamamlanacak en önemli projelerinden birisinin Şelale Park olduğunu belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Aydınlı’da yapımına devam ettiğimiz Anadolu yakasının en büyük parkı olan Şelale Park, 110 dönümlük geniş alanıyla bölgesinin en önemli gezi ve eğlence merkezlerinden biri olacak. Arazi üzerinde değişik yerlerde konumlanan şelaleler, go-kart- planeteryum- amfi tiyatro- araba müzesi- trafik köyü ve birçok eğlence fonksiyonun yer alacağı park, Aydınlı’ya her kentte olmayan mükemmel bir imkan sağlayacak” dedi.

 

Planlama ve hizmetlerin bölgeye değer kazandırdığını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,  “Biz göreve geldikten sonra Aydınlı’nın çehresi değişti. Artık Aydınlı’da topraktan daire satışları başladı. Milletimiz her şeyin en iyisine layık. Aydınlı, Tuzla ve İstanbul’un sayılı yerlerinden birisi oldu. Bu konuda da hiç kimse hızımızı kesemeyecek” dedi.

 

Exit mobile version