Akif’i Doğru Anlamak!

Yayın: 08:55 - 26.12.2012
Güncelleme: 08:55 - 26.12.2012

İstiklal şairi, mütefekkir, alim Mehmet Akif Ersoy vefatının 76. yılında yurdun dört bir yanında düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. Sultanbeyli Belediyesi de milli şairimizi, hakkında çok değerli eserlere imza atmış özel konuklarıyla yâd ediyor.

Milli şair, fikir ve gönül adamı Mehmet Akif Ersoy vefatının 76. yıldönümünde düzenlenen programlarla anılıyor. Dostu Mithat Cemal Kuntay’ın “Kur’an’lı ev, pehlivanlı mahalle, rasathaneli mektep”olarak tarif ettiği Mehmet Akif Ersoy için ilk program saat 27 Aralık günü 09.00’da Edirnekapı Şehitliği’ndeki Mehmet Akif’in kabri başında düzenlenecek. Saat 11.00’de ise İBB Kültür İşleri Daire Başkanlığı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda şairin şiirlerinden seçmelerin yer alacağı bir program düzenleyecek.

Mengüşoğlu, Şen ve Özçelik Akif’i anlatıyor…

Saat 14.00’ten itibaren ise Sultanbeyli Belediyesi Kültür Merkezi’nde önemli bir etkinlik gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Özcan Ünlü’nün yapacağı “Akif’i Doğru Anlamak” başlıklı programda İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı ve ‘Bir Destan Adam: Akif’ kitabının yazarı Abdurrahman Şen, ‘Müstesna Şair: Mehmet Akif Ersoy’ kitabının yazarı Metin Önal Mengüşoğlu ve çok sayıda Akif kitabına imza atan şair Mustafa Özçelik, büyük şairin fikir dünyası,hayatı ve günümüze verdiği mesajları detaylı bir şekilde anlatacak.Programa, şair Adem Turan da Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden sunacağı örneklerle destek verecek.

Program:

27 Aralık Perşembe

09.00: Edirnekapı Şehitliği

11.00: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

14.00: Sultanbeyli Kültür Merkezi

 

 

Exit mobile version