Yılbaşı, kimlik ve kültür erozyonuna dönüşüyor…

Yayın: 21:25 - 29.12.2012
Güncelleme: 21:25 - 29.12.2012

Yılbaşı kutlamaları ile ilgili bir mesaj vermek istedim. Lakin konunun ehemmiyetini özetleyen çok güzel bir yazı alıntı yaptım. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezin yazısına bakalım;

 

“Yılbaşı, kimlik ve kültür erozyonuna dönüşüyor…”

Her yılın başlangıcı, aslında bizlere bu mesajları veriyor. Ancak üzülerek ifade edelim ki, başka dinlere, başka kültürlere, başka dünyalara ait sembolik unsurlar, yılbaşı eğlenceleri ile bütünleştirilerek bir tüketim kültürüne dönüşmüştür. Daha endişe verici olanı ise geleceğimizin teminatı olan çocuklar üzerinden bir kimlik ve kültür erozyonu gerçekleştirilmesidir.

Ömrümüzden bir sene gittiği halde sanki bir sene kazanmış gibi zamandan intikam alırcasına, kendini ve değerlerini unutarak, kendinden geçerek alkollü içkilerle sabahlara kadar eğlenmek ne kadar hazindir.  Emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango, toto ve loto gibi talih ve şans oyunlarının peşinden sürüklenmek ne kadar üzüntü vericidir.

Gönül ister ki, her yılın başlangıcı, insanoğlunun iç içe geçmiş muhasebelerini yaptığı, kendi insanlığını yeniden kurduğu bir milat olsun!

Yeni yıl, hatalarımızı gözden geçirip yeni başlangıçlar yapmak için bir fırsattır.

 

Kenan GÜLERCİ
Exit mobile version