SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Eski Genelkurmay Başkanı Karadayı Gözaltında!

Yayınlanma:
ABONE OL

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, “28 Şubat” soruşturması kapsamında İstanbul’da gözaltına alındı.
Emekli Orgeneral Karadayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “28 Şubat” soruşturması kapsamında Kadıköy’deki Fenerbahçe Orduevi’nde gözaltına alındı. Fenerbahçe Orduevi’ndeki ikametinde de arama yapılan Karadayı’nın, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya götürülmesi bekleniyor.

İSMAİL HAKKI KARADAYI KİMDİR
30 Ağustos 1994 – 30 Ağustos 1998 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 22’nci Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan İsmail Hakkı Karadayı, 1932 yılında Çankırı’da doğdu. Karadayı, 1951 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1953 yılında Uçaksavar Okulu’ndan mezun oldu.

1961 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı çeşitli birlik ve kurumlarda takım komutanlığı ve karargâh subaylığı yapan İsmail Hakkı Karadayı, 1963 yılında Kara Harp Akademisi’ni kurmay subay olarak bitirdikten sonra; 12’nci Tümen İstihbarat Şube Müdürlüğü, 2’nci Tümen Topçu Komutanlığı’nda karargâh subaylığı, Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığında Proje Subaylığı, Kara Harp Okulu’nda öğretim üyeliği ile lojistik şube müdürlüğü, Şam Kara Ataşeliği, 33’üncü Tümen 86’ncı Piyade Alay Komutanlığı ve Genelkurmay Plan Prensipler Başkanlığı Plan Prensipler Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

1977 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Karadayı, tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı ve 28’inci Piyade Tugay Komutanlığı yaptı ve 1981 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile 39’uncu Piyade Tümen Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı görevlerinde bulunan Karadayı, 1985 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 8’inci Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 1989 yılında orgeneralliğe terfi eden Karadayı, orgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı, 1’inci Ordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini yürüttükten sonra 30 Ağustos 1994 tarihinde atandığı Genelkurmay Başkanlığı görevinden 30 Ağustos 1998 tarihinde emekliye ayrıldı.

Orgeneral Karadayı; T.C. Devlet Şeref Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, TSK Altın Şeref Madalyası, Güney Kore Tong Iljang Madalyası, Pakistan Nişan-ı İmtiyaz Madalyası, ABD Liyakat Madalyası, Ürdün Birinci Derece İstihkak Nişanı, Fransız Liyakat Nişanı (Commander Dans L’ordre De La Legion D’Honneur) ve ABD Liyakat Madalyası (ikinci kez) sahibi.

14 Nisan 1999 tarihinde Orgeneral Karadayı’ya Trakya Üniversitesi tarafından Kamu Yönetimi dalında “fahri doktora” unvanı verildi. Seren Karadayı ile evli olan emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın iki çocuğu var. Karadayı Fransızca bilmektedir. İSTANBUL (İHA)

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]