Beklenen Kar Yağışı Başladı!

Yayın: 10:33 - 07.01.2013
Güncelleme: 10:33 - 07.01.2013

İstanbul’da günlerdir beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Belediyeler,gün içinde artarak devam edeceği tahmin edilen kar yağışı için bir gün önceden önlemlerini aldı.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesinden uyarısını yaptığı yoğun kar yağışı, sabah saatlerinde başladı.Kentin pek çok yerinde kar küreme araçları hazır bekletilirken, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapılıyor.

 

Şehir geneli için İstanbul Büyükşehir Belediyesi908 araç ve 2 bin 266 personel ile her türlü olumsuz şarta hazır beklerken, Sultanbeyli için de Sultanbeyli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü gerekli önlemleri aldı. Şiddetini artırması beklenen kar yağışı için ekipler,cadde ve sokakların kardan kapanma ihtimaline karşı çalışmalara gece saatlerinde başladı.Birçok cadde ve sokakta, gündüz başlayan yağış için geceden tuzlama ve solüsyon çalışması yapıldı.

 

Öte yandan belediye, bina giriş-çıkışlarında önlem alabilmeleri için okul, cami, kamu kurumları ve özel kuruluşlara tuz yardımı yaptı.

 

Kar küreme araçlarını kritik bölgelerde hazır bekleten Sultanbeyli Belediyesi, acil bir durum karşısında ekiplere ulaşmak için 564 13 00 numaralı telefondan dahili 1737’yi tuşlayarak ekiplere 24 saat ulaşılabileceğini bildirdi.

 

İETT’ye 1200 ek sefer

İstanbul genelinde ulaşımın aksamaması için de tedbirler alındı. İETT, metrobüse 320, otobüs hatlarına ise 880 ek sefer konulacağınıbildirdi. Sultanbeyli için 14KS (Sultanbeyli-Kadıköy), 11ÜS (Sultanbeyli-Üsküdar) ve 18K (Sultanbeyli-Gölet-Kadıköy) hatlarına ek seferler konuldu.

Yetkililer uyarıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sürücüleri kar lastiği takma konusunda uyarırken, yoğun kar yağışında mümkün mertebe şahsi araçlarla trafiğe çıkılmamasını, toplu taşıma araçlarının kullanılmasını önerdi.Topbaş, yaşlı, hasta ve hamile vatandaşların karlı havalarda dışarı çıkmamaları ricasında bulunarak “İstanbulluların desteğiyle kar yağışını kentte sıkıntısız bir şekilde atlatmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Öte yandan İBB, sokakta kalan insanlar için de çalışmalar yapıyor. Topbaş, 250 evsiz vatandaşın Metin Oktay Spor Tesisi’nde misafir edildiğini söyledi.

Yüksek kesimlerde başlayan yağışın günün ilerleyen saatlerinde artarak devam etmesi ve Çarşamba gününe kadar sürmesi bekleniyor.

 

 

Exit mobile version