SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Beko’dan Tarihe Geçecek Sponsorluk!

Yayınlanma:
ABONE OL

Beko, 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nın

“Presenting Sponsor”u oldu.

2010 yılında Türkiye’de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası’nın en büyük sponsoru, varılan anlaşmayla Beko oldu.

Arçelik Grubu’nun uluslararası markası Beko, “Dünya Markası” olarak dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birinde en büyük sponsor olarak yer alacak. İlk kez bir Türk markası dünya sporunun en önemli turnuvalarından birinin sponsorluğunu yapacak.

25 Eylül 2009 Cuma günü Hyatt Regency Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında FIBA Genel Sekreteri Patrik Baumann, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Aka Gündüz Özdemir ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu hazır bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel “Ülkemizde düzenlenecek olan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’na sponsor desteği sağlanması ve en önemlisi bu desteğin bir Türk markası tarafından verilmesi bizi çok mutlu ediyor” sözleriyle Beko’nun sponsorluğunu değerlendirdi.

100’den fazla ülkede satışa sunulan Beko markasının, “Dinamik, eğlenceli ve genç” karakterinin, basketbolun doğasıyla özdeşleştiğini ifade eden Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent ÇakıroğluBeko, ülkemizdeki basketbol yatırımlarının yanı sıra bir süredir uluslararası alanda da yatırıma devam ediyor. Ev sahipliğini Türkiye’nin yapacağı, dünyanın en güçlü ülke takımlarını ve başarılı sporcularını bir araya getirecek “2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası”nın sponsoru olarak basketbol yatırımlarımızı uluslararası platformda en üst seviyeye taşımaktan son derece mutluyuz. Türkiye’de gerçekleşecek bu önemli turnuva, basketbolumuzun kilometre taşlarından biri olacaktır. Aynı zamanda ülkemizin temsilinde de önemli bir aşamadır. ” dedi.

FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann ise “Bu denli prestijli bir markanın 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’na destek verdiğini görmek bizi sevindirdi” diye konuştu.

Törende konuşma yapan Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Gündüz Özdemir “Gerek lig takımlarının başarılı performansları ve gerekse, yurtdışındaki yıldız oyuncularımız ile, basketbol özellikle son yıllarda ülkemizde büyük bir ivme kazandı.  Basketbolun kazandığı itibarın markamıza, markamızın da basketbola büyük katkıları olduğuna inanıyorum. Bu yıl, basketbola verdiğimiz desteği bir adım daha ileriye taşıyoruz. Dünya markası Beko’nun, “2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası”nın sponsoru olması bizim için büyük önem arz ediyor.” dedi.

Beko’nun dünyanın dört bir yanında tercih edilen bir marka konumuna ulaştığını ifade eden Özdemir Dünya çapında bir spor organizasyonunun sponsoru olmamız, markamıza yaptığımız yatırımların somut bir göstergesidir.” dedi.

Beko, basketbol sponsorluklarına 2006 yılında Türkiye Basketbol Ligi’ne ismini vererek başladı. Bu sponsorlukla Beko Basketbol Ligi ismini alan ligde, All-Star karşılaşmaları da Beko All-Star ismiyle oynanıyor. Basketbol yatırımlarını uluslararası alana taşımaya karar veren Beko, Çin’de düzenlenen 2009 FIBA Asya Basketbol Şampiyonası ve Polonya’da düzenlenen 2009 FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası ana sponsorluklarıyla önemli adımlar attı. Beko,

4 yılda bir düzenlenen ve dünyanın en güçlü ülke takımlarını bir araya getiren Dünya Basketbol Şampiyonası’nın “Presenting Sponsor’u (Şampiyonayı tüm dünyaya sunan en büyük sponsor) olarak da basketbol yatırımlarını en üst düzeye taşıdı. Beko’nun uluslararası alandaki basketbol sponsorlukları çok yakın bir tarihte açıklanacak yeni sponsorluklarla  devam edecek.

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, Türkiye’nin ev sahipliğinde 28 Ağustos – 12 Eylül 2010 tarihleri arasında Ankara, Kayseri, İzmir ve İstanbul’da oynanacak. Dünyanın en iyi 24 takımının şampiyonluk için mücadele edeceği organizasyonda 80 maç oynanacak, dünyanın en iyi 288 oyuncusu basketbolseverlere dev bir şölen sunacak.

Şampiyonaya, Türkiye ev sahibi ve ABD de olimpiyat şampiyonu sıfatıyla doğrudan katılıyorlar. Şampiyonada bu iki ülkeye ek olarak Avrupa’dan 6 ülke (İspanya, Sırbistan, Yunanistan, Slovenya, Fransa), Afrika’dan 3 ülke (Angola, Fildişi Sahili, Tunus), Asya’dan 3 ülke (İran, Çin, Ürdün), Amerika kıtasından 4 ülke (Brezilya, Porto Riko, Arjantin, Kanada), Okyanusya’dan 2 ülke (Avustralya, Yeni Zelanda) katılacaklar. FIBA son 4 katılımcıyı 12-13 Aralık 2009 tarihinde İstanbul’ da yapacağı toplantıda wild card (özel davet) ile belirleyecek. 2010 Dünya Şampiyonası’nın kura çekimi ise 15 Aralık 2009’da yine İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio