Maltepe Sohbetlerinde iki gazeteci, Ataklı ve Mutlu!

Yayın: 13:36 - 15.01.2013
Güncelleme: 13:36 - 15.01.2013

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Maltepe Sohbetlerinin konukları usta gazeteciler Can Ataklı ve Mustafa Mutlu Maltepelilerle bir araya geldi. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sohbetin açılışında konuşan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, ülkede düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı büyük bir tahammülsüzlük yaşandığına dikkat çekti.

 

Bazı çevrelerin, gazetecilerin tutuklanmasına ve özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı çıkan Ataklı ile Mutlu’nun ne zaman tutuklanacağına dair beklenti içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Zengin, herkesi sağduyulu olmaya davet ederek,  “Tüm baskı ve zorlamalara rağmen, tarafsız, özgür ve ilkeli haber anlayışından vazgeçmeyen, hiçbir otoriteye boyun eğmeyen tüm gazeteci dostlarımızın yanında olmalıyız. Bu baskılara karşı koymak sadece Ataklı ve Mutlu’nun görevi değil hepimiz bu baskılara ve haksız tutuklamalara karşı durmalıyız” dedi.

 

Prof. Dr. Zengin’in konuşmasının ardından gazeteciler Can Ataklı ve Mustafa Mutlu ülkemizde yaşanan sıcak gelişmeleri, hükümet politikalarını, Ortadoğu krizini ve Türkiye’ye yansımalarını yorumlayarak, dinleyicilerin sorularını cevapladılar.

 

 

Exit mobile version