SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Belediyelerde Denetim Komisyonları Göreve Başladı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Büyükşehir denetim komisyonuna AK Partiden Abubekir Taşyürek ve Osman Kıdık , CHP’den ise serdar bayraktar seçildi..

Belediye Kanunu gereği belediye meclislerince grupların üye sayılarına göre seçilen ve belediyelerin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi amacıyla oluşturulan denetim komisyonları Türkiye’de bütün belediyelerde göreve başladı. Nüfusu on bini geçmeyen belediyelerde denetim komisyonu oluşturma zorunluluğu bulunmuyor.

 

Türkiye Belediyeler Birliği, Afyon’da Belediye Meclisi ve Denetim Komisyonu Üyelerine yönelik bilgilendirme amaçlı “Denetim Komisyonları Toplantısı” düzenliyor.17-25 Ocak tarihleri arasında üç dönem olarak düzenlenen toplantılarda seçilen Denetim Komisyonu üyeleri denetim komisyonlarının çalışmaları ve raporlamaları konusunda eğitime tabi tutulacak.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Saraçhane Belediye Sarayı Meclis Salonu’nda gerçekleştirdiği 2013 yılı Ocak ayı olağan toplantısında 2012 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimini yapacak denetim komisyonu üyelerini belirlendi.

Yapılan seçime göre denetim komisyonunda AK Partiden İBB meclis üyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Abubekir TAŞYÜREK ve İBB meclis üyesi Hukuk Komisyonu Başkanı Osman KIDIK, CHP’den ise İBB meclis üyesi Serdar BAYRAKTAR olmak üzere toplam üç üye görev yapacak.

 

İBB Meclis Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; 2013 yılında da Denetim Komisyonu Başkanlığını Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yeminli Mali Müşavir Abubekir TAŞYÜREK yapacak.

 

Diğer taraftan İstanbul’da bütün ilçe belediyeleri de 2012 Ocak ayı olağan toplantılarında yasa gereği en az üç, en çok beş kişiden oluşan denetim komisyonlarını belirledi.

Komisyonlar her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturuluyor.

Komisyon, belediye başkanı tarafından belediye binası içinde belirlenen yerde çalışmalarını yapıyor. Deneti çalışmalarında kamu personelinden ve gerektiğinde diğer uzman kişilerden de yararlanma hakkı bulunuyor.

Ayrıca denetim komisyonunun belediye birimleri ve bağlı kuruluşlarından her türlü bilge ve belgeyi isteme yetkisi bulunuyor. Yasaya göre bu istekler gecikmeksizin yerine getirilmek zorunda.

Denetim komisyonu çalışmasının kırk beş iş günü tamamlayarak, raporunu mart ayının sonuna kadar meclis başkanlığına sunmak zorunda. Denetim komisyonu raporunda konusu suç teşkil eden hususlarla ilgili olarak meclis başkanlığı tarafından yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulması gerekiyor.

 

 

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]