TMMOB’dan Torba Yasa’ya tepki!

Yayın: 09:35 - 17.01.2013
Güncelleme: 09:35 - 17.01.2013

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kartal Temsilciliği tarafından Torba Yasa ve içinde yer alan TMMOB Yasasında yapılması söz konusu olan değişiklikleri engellemek adına neler yapılabilir konulu bir toplantı düzenledi.

Makine mühendisler odası Kartal Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Şimşek  çıkarılacak yasa ile TMMOB’un pasifize edilmek istendiği söyledi. Şimşek yasayla ilgili hazırlandığı sunum ile 2009 yılından bu yana TMMOB üzerinde bir takım oyunların oynandığını söyleyerek, bu oyunlara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Şimşek, Sol düşünceye hakim bir örgüt yapımız olması AKP’yi rahatsız ediyor. TMMOB Hükümetle aynı siyasi düşünceyi paylaşmamanın sıkıntısını çekiyor. Bilindiği gibi 1970 ‘li yıllardan beri örgüt yapımıza sol tandanslı bir gelenek hakim.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Kartal Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Mak. Müh. Hüseyin Şimşek, yaptığı açıklamasında, “ Ülkemin talanı, bu talana karşı direnen Türk mühendis ve mimar odaları birliği’nin etkisizleştirilmesini amaçlayan yasa tasarısının geri çekilmesini istiyoruz.

Yapı Denetimi Hakkındaki Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Taslağı ile bütün ülke rantsal şantiyeye dönüştürülürken; ilgili meslek odalarının etkisizleştirmesi ve toplumsal muhalefetin bastırılması hedeflenmektedir.

İktidarın rant politikaları karşısında direnen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve bağlı odalarını etkisizleştiren, işlevsizleştiren;

Kıyılarımızı, derelerimizi, yaylalarımızı, meralarımızı, ormanlarımızı, madenlerimizi, tarım arazilerimizi, kısacası; köyümüzü, kentimizi, ülkemizi tüm yaşam alanlarımızı talana açan bu yasa değişikliğine karşı çıkıyoruz.

Bizler geleceğime sahip çıkacağız. Bilimi ve tekniği dışlayan, kamusal denetimi tasfiye eden AKP karanlığına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kentlerimizin, Kıyılarımızın, Doğal Yaşam Alanlarımızın Yağmalanmasına İzin Vermeyeceğiz.

Mesleğimizi, Kamu Yararını yok sayan, ülkemizi yağmaya talana açan politikalara dur demek için örgütümüze sahip çıkıyoruz.

TMMOB’nin mesleğimizin tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz.

Mesleğimize, halkımıza, ülkemize, örgütümüze geleceğimize sahip çıkıyoruz.

TMMOB’nin mücadelesini yaslarla kısmak ve kısıtlamak mümkün değildir!

Exit mobile version