SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

III. Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu Kartal’da yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına düzenlenen “Üçüncü Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu” Kartal Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşti.  Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’nde yer alan Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi önünden saat 10.30’da başlayan koşu için, lisanslı koşucular, 26 Ocak 2013 Pazar günü Kartal’da buluştu.

 

Bu yıl  3’cüsü  düzenlenen Uğur Mumcu’yu  Anma Koşusu’na binlerce sporcu katılırken, Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünü anmak ve anısını yaşatmak için yapılan koşuya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Kartal Belediyesi Balkan Yardımcıları,Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, İstanbul Atletizm Hakemleri  Başkanı Ömer Ümit Sukat, İstanbul İl Atletizm Temsilcisi Salih Natur, İstanbul Atletizm  İl Temsilci Yardımcısı ve Uluslararası Atletizm Hakemi Zeki Yıldırım ve çok sayıda Kartallı katıldı.

u.mumcu-kosusu-3

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz “Uzun Soluklu Koşucu Uğur Mumcu” için koşu öncesi bir konuşma yaparak,  “Üçüncüsünü düzenlediğimiz Uğur Mumcu koşunda hava şartları çok kötü olmasına rağmen büyük bir katılım oldu. Bu katılım, organizasyonun düzgün olduğunun, atletizm federasyonun desteğiyle spor yapan insanların önündeki engelleri kaldırmanın göstergesidir. Yerel yönetici olarak da bu katılım bizi mutlu ve motive etti. Umuyorum Uğur Mumcu Koşusu’nun  dördüncüsünü güzel bir havada  yaparız ” dedi.

  umumcu-oddul-toreni

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün startını verdiği Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu’na Genç Erkekler, Genç Kadınlar, Büyük Erkekler, Büyük Kadınlar, Masterler , 70 yaş üstü ve bu yıl  ilk defa yapılan 80 yaş üstü kategorilerinde koşan atletler katıldı. Uğur Mumcu Anma Koşusu’nda, farklı spor kulüplerinden bireysel sporcular yerini aldı. 80 yaş üstü kategorisinde koşan Osman Yavuz kendi dalında birinciliği kazandı. Dereceye giren atletler için Kartal Uğur Mumcu Yaşan Kalitesi Yükselme Merkezi Konferans Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu’na katılan ilk üç sıralamasına giren koşuculara, ödülleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından takdim edildi.

 umumcu-kosu-madalya

 Ödül töreninde tekrar söz alan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Uğur Mumcu’nun adına yakışan bir organizasyon olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti “Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu’nun adına yakışan bir yarışma oldu.  Bu organizasyonda görev alan Atletizm Federasyonu yetkililerine ve Kartal Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederim. Uğur Mumcu Koşusu’nun bu yıl üçüncüsü tamamlanmış oldu. Hava koşullarının böyle olmasına rağmen katılımın yüksek ve coşku  içinde olması  bizlerin bu organizasyonun daha güzel, daha sağlam  ve daha iyi koşullarda yapılmasına doğru itiyor. Yarışmada sevinen oldu, üzülen oldu. Önemli olan yarışmaktır. Daha sonraki yarışmada ondan ders alıp birinci olmaktır. Olimpiyatlarda hedef nedir, daha iyi, daha yüksek dereceler almaktır. Bugün bu başarıyı sağlayamayanlar bir sonraki koşuda o başarıyı yakalayabilmeliler. Eğer 2020’de ülke olarak olimpiyatları biz yapacaksak bugünden hazırlıklara başlamalıyız. Gençler sizler çok önemlisiniz.  Olimpiyat şampiyonluğunu alın. 3.’üncü Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu’na katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmasının sonunda sporcularla toplu  hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

Büyük Erkekler1-Alper ddemir

2-Cetene Alemi

3-Kefalet Bününse

 
Büyük Bayanlar1-Ceylam Gökdemir

2-Lütfiye Kaya

3-Mevla Yıldız

 
Genç Bayanlar1-Kübra Yemişli

2-Nazlı Çavuşoğlu

3-Başak Şanlı

 
Genç Erkekler1-Özcan Çifçi

2-İsmail Tilaver

3-Hüseyin Polat

 
MASTERLARKADINLARERKEKLER
35-39 YAŞ1- Özge Polat

2-Hülya Tanrıyaşükür

3- Ayla Ergül

 

1-Murat Kaya

2- Gıyasettin Yalçın

3-Mehmet Boztepe

 

40-44 YAŞ1-Hatice Yorgancı

2-Şükran Eryılmaz

3-Hayriye Demircan

1-Kadir Çelik

2-Ali Özgeeriş

3-Tugay Başkan

45-49 YAŞ1-Gülseren Yıldız

2-Nermin Yılmazer

3-Medine Bıçakçı

 

1-Ömer Şahin

2-Kemal Üney

3-Halil Demircan

50-54 YAŞ1-Firuzan Önal

2-Fatma Sıkı

3-Havva Türedi

 

1-Metin Akbaş

2-Avni Salman

3-Şahan İlseven

55-59     1-     1-Handan Eser

2-     2- Seyhan Cıvanlar

3-     3-Naime Varol

1-Erdem Akdoğan

2-Levet Öğet

3-Sümer Gürer

60-64 YAŞ 1-Kudret Kupşi

2-Şükrü Karadeniz

3-Mustafa Demirtaş

65-69    

 

 

 

 1-Muammer Göksel

2- Nazmi Ciner

3- Mehmet Çilek

70 VE ÜSTÜ 1- Metin Özkuruoğlu

 

 

 

80 VE ÜSTÜ1-Osman Yavuz

2-Erdoğan Bulda

 

 

 

 

 

 

KategoriSıralamaOkul Adı
Küçük Kızlar      1-Ezgi  Kaya

2-Yağmur Doğan

3-Hatice Çavlı

1-Namık Kemal İlköğretim Okulu

2-Fethi Gemuhluoğlu İlköğretim Okulu

3-Mevlana İlköğretim Okulu

Küçük Erkekler  1-İbrahim Güzel

2-Abdullah Sade

3-Diyar Öztürk

1-Mevlana Orta Okulu

2-Namık Kemal Orta Okulu

3- Mevlana Orta Okulu

Yıldız Kızlar1-Kübra Alan

2-Zemzem Celeb

3-Tuğba Yağışhan

1-Mevlana Orta Okulu

2-Mevlana Orta Okulu

3- Mevlana Orta Okulu

Yıldız Erkekler 1-Serdar Çeçen

2-Mustafa Hızarcı

3-Yunus Emre Kısaer

1-Mevlana Orta Okulu

2-Mevlana Orta Okulu

3-Mevlana Orta Okulu

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]