SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Koçyiğit: Filmi 2 Milyon İzlendi Diye Sevinenlere Biz Gülüyoruz!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk Sineması’nın ünlü yıldızı Hülya Koçyiğit, 49 yıllık sinema hayatını sinemaseverlerle paylaştı. Yeşilçam’ın eski emektarlarının şimdi ki filmlerin gişe rakamlarına güldüğünü söyleyen Koçyiğit, ‘Bizim filmleri yazlık sinemalar sayesinde tüm Türkiye izlerdi. Şimdi filmi 2 milyon izlenen bayram ediyor, bizse bunlara gülüyoruz’ dedi. Fatih’in sanatsever başkanı Mustafa Demir’in girişimi ile sanatseverlerle bir araya gelme imkanı bulan Koçyiğit, “Muhteşem Yüzyıl dizisi tarihimizi anımsattığı, tarihimize karşı ilgiyi uyandırdığı için birçok insan merakla bu konuya eğildiği için takdir ediyorum” diye konuştu.

 

Türk Sineması’na ‘Susuz Yaz’, ‘Kınalı Yapıncak’ gibi filmlerle adını altın harflerle yazdıran Yeşilçam yıldızı Hülya Koçyiğit, Fatih Belediyesi tarafından her ay düzenlenen, Yeşilçam’ın ünlü jönlerinden Engin Çağlar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Yeşilçam Yıldızları” isimli söyleyişe katıldı. Ali Emir-i Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, Fatihli sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Hülya Koçyiğit, sinemayla geçen ömrünü anlattı. Programın başında başrollerini Hülya Koçyiğit ve Engin Çağlar’ın paylaştığı ‘Kınalı Yapıncak’ filmi konuklar tarafından ilgiyle izlendi.

 

Sinemaya 49 yıl verdiğini belirten Hülya Koçyiğit, ilk filmi olan Susuz Yaz’ın hayatında bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Sinemaya ünlü yönetmen Metin Erksan’la başlamanın büyük bir şans olduğunu belirten Koçyiğit, “Susuz yaz böylece benim ilk filmim oldu. Sinemayı çok doğru ve gerçekten inkar edilemez güçteki bir yönetmenden öğrendim. O zamana kadar hayallerimi süsleyen tiyatro sahnesi yerini sinema sahnesine bıraktı. Çünkü sinema yoluyla çok daha geniş kitlelere kısa zamanda ulaşılabildiğini ve sinema dilinin çok güçlü olduğunu gördüm. O kadar eğitim almama rağmen hiçbir tiyatro sahnesinde yer almadım. Senelerce birçok tiyatro grubu bana teklifte bulundu, ama hayatımda hep sinema vardı. 200’ün üstünde 49 yılda film çekmişim. Tiyatroda yer alamadım. Bugün oynamak ister misiniz diye sorarsanız, evet bugün oynamak isterim. Bugün çünkü tiyatroda göz göze aynı havayı soluyarak bir anda sinerjiyi üretiyoruz. Bugün böyle bir teklif olursa hayır demeyeceğim” diye konuştu. “49 yılda birbirinden değerli filmler benim kariyerimi sağlamlaştırdı” diyen Koçyiğit, “Sadece Türkiye’deki film festivallerimden aldığım ödüller elbette ki beni çok doyurdu ama Avrupa’dan aldığım ödüller de beni çok mutlu etti. Dünya sinemasının otoritelerinin jüri olduğu festivallerde en iyi kadın oyuncu ödülü aldım. Bunları çok sık dile getirmedim. Ama günümüzün bazı sanatçıları belki de çok da basit ödülleri o kadar çok ihtişamla anlatıyorlar ki, bazen tevazu da olmuyor diyorsunuz. Bu kadar da mütevazı olmamak lazım. Uluslar arası en iyi kadın oyuncu ödüllerim var” dedi.

 

 

hulya-kocyigit-sinema

 

Susuz Yaz filminin Türk Sineması için bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Hülya Koçyiğit, “Bu, sinemamız adına büyük bir gurur kaynağı oldu ve beni de seyirciyle tanıştırmış oldu. Susuz Yaz’daki başarım dikkat çekti ve teklifler gelmeye başladı. Erman Film’den teklif geldi. Orada Orhan Aksoy’la tanıştım. Aşk filmlerinin unutulmaz yönetmenidir. Öylesine duygusal, hayal dünyası geniş bir yönetmenidir. Beraber 26 film ürettik. Bugün 2 milyon kişi bir filmi izledi diye iftihar ediliyor. Biz gülüyoruz. Bizim filmlerimizi sayısız milyonlar izliyordu. O filmler, bugün hala bile halkımızın severek izlediği filmler” şeklinde konuştu. Ünlü sinema yıldızı Hülya Koçyiğit, Türk dizilerinin yabancı ülkelerde seyredilmesinin Türkiye’nin tanıtımı ve döviz getirmesi açısından güzel olduğunu söyledi.

 

MUHTEŞEM YÜZYILI BEĞENİYORUM

 

Muhteşem Yüzyıl dizisine övgüler yağdıran Koçyiğit, “Muhteşem Yüzyıl’ı seyrediyorum. Arada başka kanallara da bakıyorum ama Muhteşem Yüzyıl tarihimizi anımsattığı, tarihimize karşı ilgiyi uyandırdığı için birçok insan merakla bu konuya eğildiği için takdir ediyorum. Halkın bu kadar ilgisini toplamış, başarıya ulaşmış bir dizi elbette ki eleştirilecektir. Zannediyorum yapımcılar eleştirileri dikkate alıyorlardır. Meryem’i çok beğeniyorum, çok başarılı. Halit Ergenç daha önce başarısına şahit olduğumuz bir aktör. Çok da beğendiğim bir aktör” dedi. Ekranlarda oyuncular Tuba Büyüküstün ve Beren Saat arasındaki kıyaslamayı da değerlendiren Koçyiğit, “Onların hepsi iyi oyuncu olmak için çok çaba sarf ediyorlar. Hepsini takdir ediyorum. Ben Tuba’yı daha çok beğeniyorum” diye konuştu.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio