Analar Ağlamasın

Yayın: 13:54 - 28.09.2009
Güncelleme: 13:54 - 28.09.2009

Haftanın konusu “Analar Ağlamasın” Hemen her hafta yeni bir konunun tartışıldığı ülkemizde, bu haftanın tartışma konusu: “Analar ağlamasın!”

Tabi ağlamasın. Ne sizin ne de bizim anamız ağlamasın. “Ağlasın” diyen de yok zaten? Var mı? Mesela siz “Analar ağlasın” diyor musunuz? Ya da siz, “Analar ağlasın” diyen birini gördünüz mü? Görmediniz. Duydunuz mu? Duymadınız.

Hayır. Bu ülkede “Analar ağlasın” diyen tek bir kişi yok. Biz ne gördük ne duyduk. Gören de yok. Duyan da yok. O halde bu “Analar ağlamasın” lafı nereden çıkıyor? Çıkıyor. Çünkü ağlayan analar var.

Yüzlerce, binlerce ana yıllardır fidanları, kınalı kuzuları için ağlıyor. Şehitleri, dul ve yetimleri için ağlıyor. Yalnız analar değil, babalar, dul eşler, yetim çocuklar da ağlıyor. Kardeşler, dayılar, amcalar ve bir millet ağlıyor.  Teröre kurban giden askerdeki oğlu, okuldaki öğretmeni, sağlık ocağındaki ebesi, sokaktaki polisi için ağlıyor. Kundaktaki bebeği, hamile kızı için ağlıyor.

Kalleşleri, kahpeleri, hainleri görüp ağlıyor, Katilleri, canileri, gözü dönmüşleri görüp ağlıyor. “Askerlik yan gelip yatmak değil” diyen mantığa ağlıyor. Gün geçmiyor ki askere pusu kurulmasın, karakola baskın yapılmasın. Gün geçmiyor ki bir asker, terörist kurşunu ile vurulmasın. Gün geçmiyor ki bir şehit cenazesi, gelmesin

Çünkü ülke topraklarını bölmek ve parçalamak isteyenler var. Dışarıda düşman içerde bölücülere destek yerli işbirlikçiler var. Kiralık katiller, ipotekli beyinler ve gafiller var. Onların niyeti, insanlarımızı ayrıştırıp, birbirine düşman etmek. Onların niyeti kardeşi kardeşe vurdurup, ülkeyi bölünme noktasına getirmek. Onların niyeti Rusya gibi, Yugoslavya gibi, Irak gibi “Bölünsün/bölelim” dedirtmek.

Bu planın en büyük parçası da ard arda gelen şehit cenazeleri, şehit cenazesindeki öfke ve “Analar ağlamasın” lafı? Sanki anaları ben ağlatıyorum. Sanki anları biz ağlatıyoruz? Hayır! Anaları ağlatan biz değiliz. Biz hiçbir ananın ağlamasını da istemiyoruz. Ama bu bir oyun. Bu bir tezgâh. “Analar ağlamasın” lafı da projenin can damarı.

Teröristlere af çıkararak, anaları kucaklaştırarak, çiçek- çikolata dağıtıp, kapı kapı gezerek kendinizi kandırmayın. Anaların gözyaşlarını dindirmek, bağırlarındaki ateşi söndürmek istiyorsanız; gidin teröristleri yakalayın. Şehitlerimiz bunu istiyor. Şehitlerimizin annesi, eşi ve çocukları bunu istiyor.

Otuz senedir ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen 30 bin kişinin katili/leri bölücü örgüt ve teröristler, orada. “Analar ağlamasın” diyorsanız; Kandil’e, Zaho’ya gidin İki aylık acemi erlerle değil, özel birliklerle gidin. Bebek katili teröristlerin gelir kaynaklarını kesip, lojistik kaynaklarını kurutarak silahlarını alın.

Gözü yaşlı analar da millet de bunu istiyor.

M. Nazım Telli

Mustafa Telli
Exit mobile version