Cansuyu, Lübnan’da 12 Bin Suriyeli Mülteciye Sahip Çıktı!

Yayın: 12:52 - 04.02.2013
Güncelleme: 12:52 - 04.02.2013

Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Suriye’de devam eden iç savaştan kaçıp Lübnan’a yerleşen Suriyeli Mültecilere yardım elini uzattı. Türkiye’ye gelen Suriyeli Mültecilere nispeten çok daha zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışan Lübnan’daki mültecilere sahip çıkan Cansuyu ekipleri, 12 Bin kişiye acil yardım, battaniye, gıda ve sağlık malzemesi yardımı yaptı.

Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle Lübnan’a göç etmek zorunda kalan 250 Bin Suriye vatandaşı bulunuyor. Ayrıca kayıtlı olmayan mültecilerin sayısının da 100 Bin’i aştığı düşünülüyor. Lübnan’daki siyasi problemler ve iç karışıklıklardan dolayı Lübnan devleti de bu mültecilere sahip çıkamıyor. Hatta Lübnan Devleti içindeki bazı unsurlar dış ülkelerden gelen yardımları dahi engelleyip fazladan gümrük vergisi alıyor. Halkın da çok az bir kesiminin ilgilendiği Lübnan’da Suriyeli mültecilerin durumları bu nedenlerle giderek kötüleşiyor.

CANSUYU, 12 BİN SURİYELİ MÜLTECİYE SAHİP ÇIKTI

Lübnan’a kaçmak zorunda kalan mülteciler genelde ülkenin kuzey bölgesinde, Bekaa vadisinde ve başkent Beyrut’ta kalıyor. Ayrıca Lübnan’daki Filistin kampları da önemli ölçüde mülteciyi barındırıyor.  Cansuyu Derneği de Lübnan’daki bu insanlık dramına yerinde müdahale ederek 12 Bin kişiye sahip çıktı. Lübnan’ın Suriye sınırında bulunan Bekaa Vadisi’nde ve ayrıca Akkar, Arsel ve Trablus gibi şehirlerde yardım dağıtımı yapan Cansuyu ekipleri, acil yardım, gıda, kışlık giysi, ekmek, battaniye, yatak, çocuklar için süt ve çocuk bezi dağıtımının yanı sıra hasta ve yaralılara hastane masrafları konusunda da yardım yaptı.

 

MAZLUMUN VE MAĞDURUN YANINDA OLMAK ZORUNDAYIZ

Dağıtımları organize eden Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu, 12 Bin Suriyeli Mülteciye Lübnan’da sahip çıktıklarını ifade ederek yardımlara devam edeceklerini söyledi. Özellikle hasta ve yaralı mültecilerin durumlarının çok kötü olduğunu söyleyen Mollaoğlu; “Lübnan devleti ve toplumu genel olarak bu mültecilere sahip çıkmıyor. Durumları çok kötü. Toplumun en fazla %5’i bunlara elinden geldiğince bakıyor. Onların imkanları da çok sınırlı.  Türkiye’ye gelen Suriyeliler buradakilere kıyasla çok iyi durumdalar. Bu bölgedeki yardıma ve ilgiye muhtaç insanlara bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Bunlar gerçek birer mazlum. Mağdurun ve mazlumun yanında olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

Exit mobile version