Osmanoğlu: Bana Vatan Haininin Torunusun Dediler!

Yayın: 12:51 - 08.02.2013
Güncelleme: 12:51 - 08.02.2013

Sultan 2. Abdulhamit Han’ın dördüncü kuşaktan torunu Abdulhamit Kayıhan Osmanoğlu, Pendik Genç Akademi Derneğinin düzenlediği “Dedem Abdulhamit Han” adlı panele katıldı.

Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş,Pendik Belediyesi Başkan Yardımcıları Rüstem Kabil ve Vahap Doğan,Pendik Belediyesi Başkan Danışmanı Cihat Aslanoğlu,Pendik Genç Akademi Derneği Kurucu Başkanı Erkan Gül ve yüzlerce Pendiklinin katıldığı panelde  konuşan Osmanoğlu, 2. Abdulhamit Han’ın Osmanlı Devletinin ömrünü uzatmak için gereken her türlü önlemi aldığını, devrinin en siyasi ve stratejik lideri olduğunu, uyguladığı politikaların doğruluğunu muhaliflerinin dahi kabul ettiğini kaydetti. Osmanlı Hanedan üyelerinin dünyanın birçok yerinde bulunduğunu belirten Osmanoğlu: “Hanedan üyeleri yıllarca çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüler. Bazı hanedan üyeleri aç-susuz parklarda yaşadı, geçimini sağlayacak bir lokma ekmek dahi bulamadı. Bazıları da psikolojik baskılara maruz kaldı. Hiç unutamıyorum bana ilkokulda öğretmenim, sen vatan haininin torunusun demişti. Ben bu cümleyi hiç unutamıyorum ve her hatırladığımda çok üzülüyorum.”

Filistin’e yaptığı ziyarete de değinen Abdulhamit Kayıhan Osmanoğlu, orada insanların kendilerini büyük bir sevgi ve teveccühle karşıladığını, hala  eski Osmanlı coğrafyasında Osmanlı Devletine karşı olan sevgi ve saygının devam ettiğini  bunun da istikbal için güzel şeylerin habercisi olduğunu söyledi.

 

Program sonunda bir konuşma yapan Pendik Genç Akademi Derneği Başkanı Hikmet Dumanoğlu, Abdulhamit Kayıhan Osmanoğlu’nu Pendik’te ağırlamaktan çok mutlu olduğunu, asırlarca insanlığa hizmet etmiş bir ailenin bir ferdinin Pendik’e gelmelerinden  büyük bir onur duyduğunu kaydetti.

 

Exit mobile version