Tehlike çanları çalmaya başladı!

Yayın: 21:54 - 10.02.2013
Güncelleme: 21:54 - 10.02.2013

PTT 1. Lig’de hayati maçta Ş.Urfaspor’u kendi sahasında ağırlayan Kartalspor ne yapıp yapıp bu maçtan mutlak üç puan çıkartmak zorundaydı.

Maç iki takımın da istekli, arzulu futbolu ile başladı. İlk 30 dk orta saha mücadelesi şeklinde geçerken pozisyon zenginliği çok azdı. Kontratakla sonuca gitmek isteyen Urfaspor hızlı oyunu ile kolay kolay teslim olmama mesajı veriyordu. İlk yarının sonlarına doğru sertleşen futbol Urfasporlu Tisdell’in atılmasına sebep oldu. İkinci yarı on kişi mücadele edecek olan Urfaspor Kartalspor’un ekmeğine yağ bal sürmüş oldu.

İkinci yarı başladığında oyuncu eksikliğini hissettirmeyen Urfaspor yine başa baş bir futbol sergiledi. Bordo-Beyazlılar’ın ani gelişen atağında bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan genç Okan topu filelere gönderince Kartal adına hayat öpücüğü verdi ve takımını öne geçirdi. Golden sonra rahatlayan Kartal oyunun kontrolünü de almış oldu. Maçın son on dakikasına girerken karambolden penaltı kazanan Urfa Serdar Özkan’la eşitliği sağladı. Son dakikalarda iyice hareketlenen maç seyir zevkini de doruk noktaya getirdi.

 

Top bir o kalede bir bu kalede idi. İki taraf da girdikleri pozisyonu değerlendiremeyince maçın hakkı olan beraberlikle sonuçlandı. Tabii ki bu sonuçla Kartalspor kendi sahasında ligdeki konumu açısından büyük yara almış oldu. O kadar çok eleştirecek nokta var ki bu saatten sonra neye yarar bilmiyorum. Rakip on kişi kalmış, şiddetle puana ihtiyaç varken hala tek santraforda ısrar ediliyor. Çift santrafora dönülmesi gerekirken Urfaspor’un zaman zaman gelişen baskısına maruz kalınıyor.

 

Ara transferde 5-6 tane futbolcu alınıyor, kimi kadroda yer almıyor, kimi yedek kulübesinde bekliyor. Ne sebeple direkt nokta transfer yapılmıyor anlamış değilim.

 

Hoca,  transfer hatası, şanssızlıklar derken takım ne yazık ki bu hale geldi. Bu noktadan sonra kartal’ın menfaatleri doğrultusunda acil radikal kararlar alınıp ateş hattından bir an önce uzaklaşılmalı ve layık olunan yere gelinmelidir.

Erdoğan Özyuva
Exit mobile version