SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Festivali’nin Kapanışı Muhteşem Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’nce yapılan ve “40 Gün 40 Gece” süren Kartal Kültür ve Sanat Festivali, muhteşem bir geceyle sona erdi.  Kapanış gecesinin onur konuğu olan Sanatçı Volkan Konak, 40 bin kişiyi aşan Kartallı hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Festival, konserin ardından sunulan görkemli havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Kartal Festivali, kapanış günü zengin içerikli bir programla Kartallılara veda etti. Gündüz saatlerinde Festival alanında başlayan satranç ve tavla turnuvasının ardından, Kartal Sanat Tiyatosu’nun “Şeker Kral” adlı çocuk oyunu, Fevzi Derya ve Murat Teker’den Türk Sanat Müziği Konserleri, Aysu’dan Türk Halk Müziği, Düşbaz adlı grubun konseri, Agon ve Kartal Belediyesi Folklor Derneği’nin dans gösterilerinin ardından Karadeniz Rock Grubu Marsis’in seyircileri coşturan konseriyle Kartallılar unutulmaz bir gece yaşadılar. Kapanışın onur konuğu olan Volkan Konak, sahneye ışık şelalesinin altından çıktı. Bu gösteriden oldukça duygulandığını ve etkilendiğini ifade eden sanatçı, alanı dolduran 40 bini aşkın seyircisine “Aşklarım, Kelebeklerim Hoşgeldiniz!” diyerek hitap etti.

folklor

Meydanın hınca hınç dolduğu ve adeta, “iğne atsan yere düşmez” misali bir kalabalığın olduğu konseri izlemek isteyen Kartallılar, yeşil alanlara ve çevredeki kafe ve restaurantları tıka basa doldurarak şarkıları uzaktan da olsa dinlediler.

Karadenizli olmanın yanı sıra kendini, Kartallı olarak da kabul ettiğini ve yıllar önce gelip yerleştiği Kartal’ı çok sevdiğini söyleyen sanatçı, başta Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve başkan yardımcıları olmak üzere festivale emeği geçen herkese teşekkür ederek  konserine başladı.  Sanatçı konserinde “Göklerde Kartal Gibiyim, Dertliyim Kederliyim, Aynalar, Mimoza Çiçeği, Hoşgeldin Kadınım, Keklik Gibi, Yarim Yarim, Yalancı Dünya,  Cerrahpaşa, Ben Seni Sevdiğimi, Dido” ve daha pek çok gönüllerde yer etmiş parçalarını seslendirdi. Her şarkısı büyük alkış alan sanatçı, seyircilerine övgüler de yağdırdı. Yer yer sohbet edip anılarını da seyircilerle paylaşan, şiirler okuyan sanatçıya konser sonrası Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Atınok Öz ve eşi Feray Hanım tarafından bir plaket verildi. Ayrıca festivalde emeği geçen ekibe ve çalışanlara da birer plaketin verildiği gecede başkan Öz, yaptığı konuşmada Kartallılara 40 gün boyunca her telden, her türden kültürel, sanatsal ve eğitsel etkinliklikler düzenleyerek tüm Kartalı kucaklamak için çıktıkları bu yolda kendilerini yalnız bırakmayan halka teşekkür ettiğini söyledi. Başkan Öz, halkın göstediği ilgi, verdikleri güç ve destekle yolarına devam edeceklerini, bundan sonra da çeşitli etkinliklerle kültür ve sanat etkinliklerinin sürdürüleceği müjdesini verdi. Başkan Öz, muhteşem konseriyle gönüllerde taht kurmuş Volkan Konak’a, festivale renk katan tüm sanatçı ve gruplara, emeği geçen belediye çalışanlarına da teşekkür etti.

konak

Başkan Öz’ün konuşmasının ardından  havai fişek gösterisi sunuldu. Kartal Meydanı’nda toplanan binlerce kişi çığlık ve alkışlarla bu gösteriyi dakikalarca izledi.

Bu sırada Volkan Konak da gelen yoğun istek üzerine “Yarim Yarim” adlı şarkısını yeniden seslendirdi. Festival, coşkulu alkışlarla kapandı.

İlgili Haberler

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]