SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da Site Toplantıları Sürüyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, Deprem Dönüşümü ile ilgili Site toplantılarına devam ediyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Yakacık Yaşam  Kalitesi Yükseltme Merkezi’nde Evin Sitesi sakinleriyle bir araya geldi.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Çiğdem Ertan, Gülseren  Böyüktaş,  Ali Rıza İkisivri, Yapı Kontrol ve Deprem Dönüşüm  Müdürü Nuran  Keriş’in de katıldığı toplantı öncesinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü  Dr. Dilek Mete, site sakinlerine  Kartal Belediyesi’nin “atık yağların ekonomiye nasıl kazandırıldığını, elektronik atıkların toplanmasını,  pil ve evsel atıklardan oluşan çalışmaları sunum eşliğinde anlattı.

 

Site Toplantıları Devam Ediyor

 

Sunumun ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, site sakinlerine yönelik yaptığı konuşmada Kartal Belediyesi  olarak site çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek  sözlerine şöyle devam etti: “Kartal’da Uğur mumcu mahallesi de dahil 359 site var.  Uğur mumcu Mahallesi 775’e tabi olarak yapılmış bir  yer.  Dolayısıyla Büyük Şehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi’nin  yetki  alanında. Onun dışında Kartal’da 252 site var.  Bu 252 siteden 169’u  2001 öncesi yapılanlardır, deprem genelgesinin kurallarına uygun olarak yapılmayanlardır. 83 site de 2001’den sonra  deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır. 169 sitenin bazılarında biz testler yaptık.

 

site-toplantisi-kartal

 

Kimi beton numunesi olarak C-5.6 çıktı, kimi 7-10-11-17 çıktı. Sonuçta bunların hepsi dönüşecekler. Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın dediği gibi C-20’nin altındaki bütün binalar dönüşmek zorunda. Erzincan depreminde 39 bin kişiyi kaybettik. Ardından Çaldıran, Lice, Muradiye, Gediz, Erzurum ve Van depremleri oldu. Biz deprem ülkesiyiz. Japonya’da deprem  ülkesi. Her gün sallanıyor. Japonya’da gökdelenler var. Neden can kaybı olmuyor? Çünkü deprem yönetmeliğine uygun gökdelenler yapılıyor. Depreme karşı nasıl önlem alacaklarını ilkokul sıralarında öğreniyorlar. Deprem Türkiye’de kaçınılmaz. Ne yapmamız lazım? Deprem olmadan önce tedbirimizi almamız  lazım”  .

 

“Dönüşebilen Ve Dönüşemeyen  Siteler Var”

 

Kartal’da sitelerle yapılan toplantılardan sonra dönüşebilen ve dönüşemeyen siteler olduğunu vurgulayan Başkan Öz,  “ Kendiliğinden dönüşebilenler var. İmar tadilatlarıyla dönüşebilecek olanlar var. Kesinlikle dönüşemeyen 8 ila10 site var. Bu dönüşemeyen siteler, ilave bir şeyle dönüşmek zorunda. 6306 sayılı yasanın genelgesi çıkmadan Kartal Belediyesi olarak 4 tane siteyi Ankara’ya yolladık. Yakın bir zamanda Şehircilik ve Çevre Bakanı sayın Erdoğan Bayraktar’ında katılacağı bir yıkım gerçekleştireceğiz.  Deprem Dönüşümü, bizim seçim bildirgemizde var” diye konuştu.

 

kartal-site-toplantisi

 

“Meclis’ten 500 TL Kira Yardımı Çıkardık”

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Meclis’ten deprem dönüşümü nedeniyle 500 tl kira yardımını çıkardıklarına vurgu yaparak, “ Erzincan’da 1983 yılında oluşan depremi bire bir yaşadım.  Gecenin bir saatinde karyolanın duvardan duvara gittiğini gördüm. Deprem anında kızımın odasına gidemedim. Bunları yaşamış bir insan olarak Kartal Belediye Meclisi’nden 500TL kira yardımını çıkardık. Ancak kira yardımı Ankara’dan geri döndü.  Van depreminin ardından  kira yardımını  çıkardılar “ dedi.

 

“Depreme Duyarlı Bir Belediyeyiz”

 

Kartal Belediyesi olarak depreme duyarlı bir belediye olduklarını ifade eden başkan Öz, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Yapı Kontrol ve Deprem Dönüşüm Müdürlüğü’nü kurduk. İlçe belediyeleri içinde Yapı Kontrol ve Deprem Dönüşüm Müdürlüğü yoktur ancak Kartal Belediyesi’nde var. Yapı Kontrol ve Deprem Dönüşüm Müdürlüğü 169 siteyi gözden geçirdi,  ‘hangi şartlarda nasıl  dönüşebilirler’  diye çalışmalar yaptılar. Her siteyi tek tek gözden geçirdiler” şeklinde konuştu.

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]