Kartal’dan Suriye’li sığınmacılara yardım Tır’ı yola çıktı!

Yayın: 22:37 - 15.02.2013
Güncelleme: 22:37 - 15.02.2013

Suriye’de devam eden iç savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınan Suriye’li sığınmacılara ulaştırılmak üzere, Kartal Kaymakamlığı tarafından Kartal İlçe Müftülüğü aracılığıyla battaniye, kilim el fenerinden oluşan bir tır dolusu yardım malzemesi gönderildi.

 

Kartal Kaymakamlığı talimatıyla Kartal’daki cami cemaatleri tarafından toplanan yardım malzemeleri Kartal Atalar camiinde toplanarak tır kamyona yüklendi. Özellikle iklim şartlarının soğuk olması sebebiyle battaniye, kilim ve el fenerine ihtiyaç olduğu tespit edilerek bu doğrultuda yardım toplandığı belirtildi.

Kartal İlçe Müftüsü Ümit Çimen nezaretinde yüklenen yardım malzemeleri, Suriye’li sığınmacılara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Suriye’li sığınmacıların zor  şartlarda hayatlarını sürdürdüklerini belirten Çimen, “ Ülkelerindeki iç savaş sebebiyle evlerini terk ederek ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz için toplanan bu yardım malzemeleri umarız sıkıntılarına bir nebze de olsa merhem olur. Bu yardım malzemelerinin toplanmasında başta öncülük eden sayın Kaymakamımız Nuh Mehmet Hamurcu’ya, Kartal’da bulunan tüm camii din görevlilerine, camii dernek başkanlarına, cemaatlerine, hayır sahibi emeği geçen katkısı bulunan herkese teşekkür eder, yapılan bu hayırların kabul olmasını dileriz” dedi.

Exit mobile version