SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Anadolu Basını “Değişim” Dedi Ve Dediğini Yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TFG) 6. Olağan genel kurulu Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Gergin geçen seçimlerde 12 yıldır başkanlık görevini yürüten Nazmi Bilgin, koltuğunu İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’e devretti. Sertel’in listesinden seçimlere giren Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise Mersin basın tarihinde bir ilke imza atarak MGC’yi federasyon yönetimine aldırmayı başardı.

Sertel Dönemi Başladı

Türkiye’nin en büyük meslek örgütlerinden biri olarak kabul edilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Pazar günü tarihi bir seçim geçirdi. Delegelerin büyük ilgi gösterdiği seçimlere 2 liste halinde gidildi. 153 delegenin oyunu alan İGC Başkanı Atilla Sertel yeni TGF Başkanı seçilirken,  12 yıldır başkanlık görevini yürüten Nazmi Bilgin ise 148 oyda kaldı.

Yeni Yönetim Umut Veriyor

Federasyonun yeni yönetim kurulu Atilla Sertel’in başkanlığında Yılmaz Karaca (Eskişehir Gazeteciler Cemiyet Başkanı), Ahmet Ünal (Mersin Gazeteciler Cemiyet Başkanı) Mehmet Ali Dim (Alanya Gazeteciler Cemiyet Başkanı), Faik Bakoğlu (Rize Gazeteciler Cemiyet Başkanı) Lütfü Karakaş (Trakya Gazeteciler Cemiyet Başkanı), Gürsel Eser (Türkiye Foto Muhabirleri Derneği), Faruk Balıkçı (Güneydoğu Gazeteciler Cemiyet Başkanı), Ramazan Demir (Balıkesir Gazeteciler Cemiyet Başkanı), Derya Akbıyık (Zonguldak Gazeteciler Cemiyet Başkanı) ve Merih Ak’tan (NTV İzmir Temsilcisi) oluştu.

İzmir’den Esen Rüzgar, Anadolu’da Fırtınaya Dönüştü

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, “İzmir’de başlayan değişim rüzgarı Türkiye’yi kucakladı. Anadolu ve Trakya gazetecileri çok yerinde bir karar verdi ve ‘değişim’ dedi. Değişimin önünde hiç bir güç duramaz. Türkiye’de güçlü bir federasyon, güçlü basın yaratılması için var gücümle çalışacağım. Anadolu’da çekilen sıkıntıları yerinde belirleyerek, cemiyet başkanı arkadaşlarımızla görüşerek gündeme taşıyacak, çözüm arayışında olacağım” dedi.

Ahmet Ünal Akdeniz’de Esti

Değişimden yana tavır alan ve çalışmalarına başlayan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, bölgedeki delegelerin ve Türkiye’nin değişik illerindeki delegelerin büyük desteğini alarak TGF seçimlerine damgasını vurdu. Seçimlerin ardından sorularımızı yanıtlayan MGC Başkanı Ahmet Ünal, Anadolu basınının yıllardır kaderi ile baş başa bırakıldığını belirtti. Ünal, “Artık Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nda değişim şart olmuştu. Ve değişim için ilk hareketi genç ve dinamik bir isim olarak adını duyuran İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel yaptı. İzmir’den esen bu rüzgar Anadolu’ya dalga dalga yayılarak fırtınaya dönüştü” dedi.

Başarı Mersin Basınındır

Mersin Gazeteciler Cemiyeti olarak ilk kez bu kadar büyük ilgi görüldüğünü ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nda aktif olarak rol alacağını belirten Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, “ Yeni bir vizyonla ve anlayışla yola çıktık. Mersin Gazeteciler Cemiyeti ise ilk kez federasyon seçimlerinde bu kadar etkili oldu. Bu başarı Mersin basınının başarısıdır. Mersin basını için önemli dönemece girilirken, bu seçimlerde firesiz olarak katılan ve destek veren Mersin’de ve bölgedeki delege arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” diye konuştu.

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]