Sultanbeyli Belediyesi Uluslararası Karate Turnuvası

Yayın: 14:05 - 01.10.2009
Güncelleme: 14:05 - 01.10.2009

Sultanbeyli Belediyesi Uluslararası Karate Turnuvası 25–26 Ekim’de Sultanbeyli Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sultanbeyli Belediyesi Uluslararası Karate Turnuvası 25–26 Ekim’de Sultanbeyli Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Turnuvaya Kaymakam Mehmet Ceylan, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, başkan yardımcıları, başkan danışmanları, birim müdürleri, ilçe içi ve dışından çok sayıda protokol katıldı.

Organizasyonun ilk günü açılış seremonisiyle başlayan turnuva, halk oyunları ekibi ve kata gösterileriyle devam etti. Davetlilerin ilgiyle izledikleri turnuva başlamadan önce plaket takdimleri gerçekleştirildi.

Protokol konuşmaları bölümünde açılış konuşmasını İstanbul Karateciler Derneği Başkanı ve Sultanbeyli Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Hilmi Kaplan yaptı. Kaplan konuşmasında şunları söyledi: “Sultanbeyli olarak bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. İKAD olarak Türkiye’de karatenin varlığını vurgulamak ve nelerin başarılabileceğini göstermek için çıktık bu yola. Sultanbeyli Belediyesi’nin yaptığı bu organizasyonla dikkatleri çektiğini düşünüyorum. Karatenin güzelliklerini her beraber paylaşmak ve yaşamak istedik bunu başardığımızı da düşünüyorum.” dedi.

Organizasyona ev sahipliği yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Uluslararası bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın sevincini yaşıyorum. Bireysel sporların desteklenmesi gerektiğinin farkındayız ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Spor, toplumda özellikle gençler için önemli bir olgudur. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştıracak en önemli aktivite spordur. Bütün bunlar ortadayken bizim sporu desteklememiz en asli görevlerimizden biridir. Şampiyonanın ilçemizde yapılıyor olması ilçemiz gençliği için verimli olacağını düşünüyorum.” dedi. Gerçekleştirilen Sultanbeyli Belediyesi Uluslararası Karate Turnuvası’na 10 ülkeden sporcular katıldı. Ülkeler şöyle: İran, Romanya, Gürcistan, Makedonya, Kazakistan, Özbekistan, Ürdün, Kuveyt, Bulgaristan, Azerbaycan ve Türkiye.

Exit mobile version