Cansuyu’ndan Suriye’ye 6 Tırlık Yardım Konvoyu!

Yayın: 09:23 - 21.03.2013
Güncelleme: 09:23 - 21.03.2013

Cansuyu Derneği, 4000 battaniye, 15 ton un, 25 ton patates, 4 ton makarna, ilaç, kumaş, elbise ve ayakkabıdan oluşan 6 tırlık yardım konvoyu ile Suriye’ye girdi.

 

***

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Suriye içinde yardım organizasyonları yapmaya devam ediyor.  6 Tırdan oluşan ve “Suriye için bir ekmek bir battaniye kampanyası” kapsamında gönderilen yardımlar Suriye içlerinde dağıtıldı.

 

4000 BATTANİYE, 25 TON PATETES, 15 TON UN, 4 TON MAKARNA

 

Cansuyu Derneği, Suriye’de devam eden savaşın yaralarını sarmaya devam ediyor. Büyük katliamların yapıldığı Suriye’de halk başta Türkiye olmak üzere çeşitli komşu ülkelere sığınırken ülke içerisinde kalanlar ise çok kötü şartlar altında yaşıyorlar. Cansuyu Derneği de İdlib şehrine gönderdiği yardımlarla savaşın yaralarını sarmaya devam ediyor. Yardımları organize eden derneğin Başkan Yardımcısı Cemalettin Lafçı, 4 tır ve 2 kamyondan oluşan son yardım konvoyu ile 25 ton patates, 1120 ayakkabı, 4000 adet battaniye, 15 Ton Un, 4 ton makarna, ilaç, kumaş ve muhtelif giyim eşyasını Suriye’ye götürdüklerini söyledi.

 

 

CANSUYU MAZLUMUN YANINDA

 

Cansuyu Derneği Temsilcisi Şükrü Gök ise “Suriye’de başlayan kanlı olaylar bitmek bilmiyor.  İnsanlık dışı uygulamalara bütün dünya şahit olmaktadır. Kardeş Suriye halkı büyük bir katliama uğramaktadır. Mazlum kardeşlerimiz için derneğimiz daha önce olduğu gibi bugün de hassasiyetle çalışmaktadır. Cansuyu Derneği, iç savaş öncesinde olduğu gibi bugün de Suriye halkının yanındadır. Mazluma dini sorulmaz. Biz, Suriye’nin büyük katliamlara uğrayan mazlumlarına hayırsever Anadolu halkının selamını ve yardımlarını ulaştırıyoruz” diye konuştu.

 

 

Exit mobile version