SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

2009 Kartal adayları Kartal’ı konuştular

Yayınlanma:
ABONE OL

Samare Reastuarant’ta gerçekleştirilen kahvaltıda 2009 Yerel seçimlerin’de Kartal ilçesinde Belediye Başkanı olabilmek için yarışan adaylar ilk defa bir arada Kartal’ı konuştular.

Moderatörlüğünü İlçem Gazetesi İmtiyaz sahibi Aytekin YAŞAR’ın üstlendiği toplantıya MHP Kartal Belediye başkan adayı Dr. Ahmet ÇAKIROĞLU, DP Kartal Belediye başkan Adayı Av. Mutlu ERKAYA, Saadet Partisi Kartal Belediye başkan Adayı Mimar Hüseyin KARAKAYA ve BTP Kartal Belediye başkan adayı Dr. İhsan AYDIN katıldı. Toplantıya Kartal gazetecileride katılımlarıyla renk kattılar.

İstanbul’a ve Kartal’a sevdalıyım!

Programı başlatan Aytekin Yaşar “Sevgili başkan adaylarımız Ben istanbul’a ve Kartal’a sevdalıyım. Biliyorum ki sizlerde Kartal sevdalısısınız. Neden bu programları yapıyorum? İstiyorum ki Kartal artık hak ettiği yere gelsin. Kartal gelişsin, esnaf kazansın! Halkımız kazansın! Sizler yıllar önce 2009 da cesaret göstererek, paranızı, zamanınızı adaylık için harcadınız. Sizce Kartal hak ettiği yerde mi? Kartal neden gelişmedi?” açıklarmısınız?

baskan-adaylari

Belediye başkan adayları Aytekin Yaşar’a Kartal’da bir ilki herçekleştirerek kendilerini bir araya getirdiği için teşekkür ettiler. Seçim boyunca yaşadıklarını ve izlenimlerini anlatarak başladılar konuşmalarına.

 

ahmet-cakiroglu-mhp

Adaletsiz ve iki kutuplu bir seçim yaşadık!

Söze ilk başlayan Dr. Ahmet ÇAKIROĞLU “Kıyasıya bir seçim dönemi geçirdik, fakat hiç belaltı vurmadık, hep centilmenlik içerisinde kampanyalarımızı sürdürdük ama yinede adaletsizliklerle mücadele etmek durumundaydık. İki kutuplu bir seçim yaşadık. Biz tum bunlara rağmen 20 bin oy aldık.

mutlu-erkaya-2009

Seçimlerde İdeolojik bir şeyler oldu!

Mutlu ERKAYA “Bizlerin arasında olan bir yarış değildi. Herkes destekledi, oya gelince ideolojik bir şeyler oldu. Bizlere ideolojik bakıldı. Güzel projelerle geldik, ilgi görmedik. Ülkemizde hak eden siyesetçi bir yerlere gelemiyor. Hayatımda vazgeçemeyeceğim hiç bir şey yok, mevkiler makamlar umurumda olmaz, Seçimler tıpkı bir resim yapmaya benziyor on kişiyi ayrı ayrı oturtup resim yaptırtıyorsunuz sonuçta yapılan resimlerle kimse ilgilenmiyor, ressam hangi koltuğa oturmuş ona bakılıyor, Seçimde de senin şahsın değil seçime girdiğin parti önemseniyor. Herşey iyi hoş giderken, sonlarda bir ideoloji ortaya atılarak işin şekli değiştirildi. Bence ülke seçmeni 500′ er binlik dilimlere ayrılmalı ve önseçim yapılmalı, en çok oyu alanlar seçime girmeli, tabi böyle olunca genel başkan aday olamazsın diyemeyecektir, böylece hak eden aday olabilecektir.”


huseyin-karakaya-2009
Partiler yanlış kişilere sahip çıkıyor!

Hüseyin KARAKAYA “Seçim zamanı ısrarla söyledik. Belediyeciliği bilmek lazım. Geldim, gördüm, öğreniyorum! derken geçti 5 yıl boşuna. Kartal’ın 5 yavrusu konumunda olan ilçeler Kartal’ı geçti. Kartal yerinde sayıyor. Kartal’ın maalesef bir bahtsızlığı var. Bizler Halk’a hizmet etmek topluma faydalı olabilmek adına çok centilmence seçim geçirdik. Halk istiyor, bekliyor, Partiler yanlış kişilere sahip çıkıyor, partiyi değil hizmet etmeyi bilmek lazım. Kartal da görüldüğü üzere hizmet yok. Çöp topladık, asfalt döktük demek ayıp sayılır bunlar zaten klasik yapılması gereken şeylerdir.”

Ağzınızla kuş tutsanız olmaz, icazet almalısınız!

İhsan AYDIN “Biz aday olduğumuzda vatandaşlar korkuyordu. Evimizi elimizden alacaklar mı! korkusu vardı. Rantsal dönüşümü, rant’ı engellemek adına aday oldum. Gezdik gördük ki, vatandaşlar boş gözlerle bakıyorlar. Ben kendimi çok sorguladım neden bu meşakkatli yola giriyorum böyle bir yükün altına kendimi atıyorum diye, ama bizim ideallerimiz vardı, biz onun için girdik bu işe. Bizler Allah’a şükür teslim olmadık. Çizginin bu tarafında durduk, Basın’da bundan nasibini almış onlarda zehirlenmiş, değer mi inançlarımı satmaya, daha doymadın mı yenilmeye diyorlar bana. Doymadım, mücadeleye devam edeceğim.”


Seçimden çekildiler yalanları yayınlandı!

Ahmet ÇAKIROĞLU “Vatandaş ne istediğini bilecek. Ya finansmana oy verecek, ya da hizmet edene oy verecek! Finans tabiki önemli seçimin yarısını finans yarısınıda isyan kazandı. Eğer sadece finans kazansaydı şu anda bir başka parti kazanmış olmalıydı. Seçim döneminde bizede finansörler tekliflerle geldi kabul etmedik. Aksi halde kazanmış olsakta finans sahibinin dediğini yapmak zorunda kalacaktık. İnsanlar oy verirken hizmet alıp alamadıklarına bakmalıdır. Benim kentsel dönüşümüm hükümetten 2 adım öndeydi. Kentsel dönüşüm bizim için çok önemliydi eğer kazanmış olsaydık ortadaki rant Kartal’a, Kartallı’ya kalacaktı. Kartal’ın esnafı kazanacaktı müteahhit karları vatandaşın cebine girecekti. Eskiden olduğu gibi Kartal’ı cazibe merkezi haline getirecektik. Küçük esnafın ölmemesi için büyük marketlere saat sınırlaması koyacaktık. Kartalı iyi yerlere taşıyacaktık kız meslek lisesi öğrencileri’nin ihtiyacının Belediye tarafından karşılanıp geri dönüşümü’nün yine Kartal’a akmasını sağlayacaktık. Mevcut okul sıraları dahi meslek lisesi öğrencilerine yaptırılarak yeteri kadar kaynağın kaybını önleyecektik. Seçimde herşey iyi giderken son gün birden Ümraniye menşeli bir gazete! balya balya tüm Kartal’a indirilerek hem bizim hem de Sayın Karakaya’nın bir başka parti lehine seçimden çekildiğimiz yalanı pompalanarak kaybettirildik, ama yinede seçimde 4 ay çalışmıştık, belkide 4 yıl çalışsaydık başarabilirdik.”


3 dönem aday oldum

Mutlu ERKAYA “Belediyeler yaptığı olağan işlerle övünemez.Biz projelerimizi anlattık halkımıza bu çokta karşılık gördü. 2004 seçimlerinde 22 bin civarında oy aldık, o dönem DYP’nin Türkiye geneli birincisi olduk. Daha sonra hakkımızda çıkarılan asılsız dedikodular yüzünden kaybettik. Bugün Kartal Demiryolu’nun adeta sıktığı bir durumda bunun değişmesi gerektiğini projelerimizle ortaya koyduk demiryolu yükseltilip altına çarşı yapmak istedik. Ayrıca Ahmet şimşek koleji karşısındaki alana da çarşı planlamıştık. Plaj projemiz için Üniversite ile proje geliştirmiş uygulanabilir olduğunu anlatmıştık. Şimdi birileri olmaz diyorlar! 400 metre Kartal’a plaj yapmak mümkün. Eskişehir’e oluyor da Kartal’a neden olmasın? Kartal da deniz var ama maalesef yok. Teleferik projemiz bir başkası idi. Bitmiş bir partiden aday olduğumuz için bunu gerçekleştiremiyeceğimizi düşündüler.Bu hizmetleri yapabileceğimizi taktir edemediler.Belediye senatosu önerdik her kesimden insanın iştirak edeceği, tıpkı Amerika’da uygulanan jüri sistemi gibi insanları toplayarak birlikte çözümler üretmek istedik. İşsizlik problemi için Kartal genelin’de faaliyet’te olan 1200 fabrikaya 10 ar kişi aldırarak 120 bin gencimize iş olanağı sağlamayı planladık. Nimet ve külfet karşılıklı olmalı Kartal’dan faydalanan fabrikalar Kartal’a da faydalı olmalı diye düşündük. Bugün kü mevzuatla bunlar hala gerçekleştirilebilir. Ama o vizyonu olan yöneticiler olursa tabii ki. Kartal’ın kanı emilmiş, karartılmış tekrar eski günlerine aydınlıklara çıkabilir, iyi bir yönetimle bu gerçekleşebilir.”


Kartal ana üssüydü, şimdi yavru üssü bile değil!

KARAKAYA “Kartal gelişemedi. Kartal’ın fiziki konumu tren yolu ile sahil birbirinden ayrılmış durumda. Pendik ve Bakırköy’de sahilden tren yoluna kadar mesafe var. Kartal’da tam tersi. Bu kader değildir yepyeni şeyler yapılabilir. Deniz’in üzerindeki gemiye şehirler kurabilen insanoğlu elbette bunuda gerçekleştirebilir Kartal kalkınabilir. Denizin üzerinde oluyor da Kartal’da neden olmasın? İnsan fıtratı gereği hep suya gider Kartal ise tam tersi. Ben başkan olsaydım bütün adayları fahri danışman yapar onlarla birlikte çözümler arardım. Ana üs olan Kartal artık yavru üs bile değil. Kartal güzel bir hayvandır biliyorsunuz, pençelerini nasıl kullandığını herkes bilir,yanlız yaşlandığında bu pençelerinin arasına et dolar işte o zaman avlanamaz,bunu kendine yediremez kabullenemez, gider bir tepeye ve o etleri parçalar kendi tırnakları ile ama ya ölür gider veya eski günlerine döner,bir yerde yeni teknolojik tabir ile kendini yeniden formatlar.


Neyzen heykelini görse “Bu benmiyim!” derdi.

Şimdi Kartal ilçesinin kendini formatlama zamanıdır.Kartal karanlıkar içerisinde akşam oldumu hepimiz evlerimize kapanıyoruz. Meydanda bir Neyzen TEVFİK heykeli var adam mezardan kalksa görse bu benmiyim? der. Denizli’nin sembolü olan Horozu var da! Kartal’ın da sembolü olan bir Kartal simgesi olabilirdi. Kartal’ın da Ekonomi en önemli şey tüketici olarak AVM’lere gidip arabamızın bagajını luzumlu luzumsuz tıka basa doldurup geliyoruz. Bunu önleyecek projelerimiz vardı bizim. Kartal’da küçük dükkanlar inşa ederek alışverişi buraya kaydırabiliriz. Kartal stadını yıkarak buraya bedesten türü bir çarşı yapabiliriz. Toplum olarak neye layıksak onunla yönetiliyoruz. Biz son derece müsterihiz kendimizi anlattık ama şans bulamadık.”

ihsan-aydin-2009

Malum çevreler Kartalı by-pass yaptılar!

İhsan AYDIN “Büyükşehirler ilçelerde ki projeleri baypas ediyorlar. Vatandaşın yanına projelerimizle gittik onlardan biriydik, Allahım bizi bu insanlarla aynı standartlarda yaşat diyerek dualar ettik. Kendimizi onlardan ayrı tutmadık. Bir kitap hazırladık ve öğrencilerimize hediye ettik. Emperyalist güçlere direnmeye çalışıyoruz. Aday olurkende böyleydik şimdide öyleyiz. Malum çevreler Kartalı by-pass yaptılar. Ahlaklı insan problemimiz var. Projeniz ne kadar güzel olursa olsun ahlak yoksa rant’a dönüşür.Kartalın dokusuna uygun projelerimiz rağbet görmedi”

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]