Birleşik Krallık Başkonsolosluğu ve Türk Kızılayı Sancaktepe’den Örnek İşbirliği!

Yayın: 10:24 - 22.03.2013
Güncelleme: 10:24 - 22.03.2013

Türk Kızılayı tarihinde bir ilk yaşandı. Kızılay, ilk kez bir yabancı misyonla kan bağışı kampanyası düzenledi. Birleşik Krallık Başkonsolosluğu bahçesinde 4 saat gibi kısa bir sürede 70 ünite kan bağışlandı.

 

Türk Kızılayı Sancaktepe Şube yetkilileri Birleşik Krallık Başkonsolosluğu ile ortak gerçekleştirilen ‘Güvenli ve Ulusal Kan Temini Projesi’ kapsamında Başkonsolosluk’a bir ziyarette bulunarak Kan Hizmetleri Protokolü çerçevesinde kan bağışı kampanyası düzenlenmiştir. Bu bir yabancı misyon ile Türk Kızılayı arasında gerçekleşen ilk kan bağışı kampanyasıdır.

 

Kan Hizmetleri Protokolü, Birleşik Krallık Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage ve Türk Kızılayı Sancaktepe Şubesi Başkan Vekili Selçuk Çetin arasında imzalandı.

 

 

b4 saat gibi kısa bir sürede düzenlenen kampanyada 70 ünite kan alınarak Kuzey Marmara Kan Merkezinin hizmetine sunulmuştur.

 

Organizasyonun başından beri desteklerini esirgemeyen , İstanbul İngiltere Baş Konsolosu Mr.Leigh TURNER’e , Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage  Sn.Dilara YARDIMCI Sn.N.Aslı TEKİNAY Sn.Özge TÜRKMENOĞLU ve tüm konsolosluk çalışanlarına öz verili çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkürler…

 

21.03.2013

 

Katılımcılar:

 

Türk Kızılayı Yetkilileri

 

Sancaktepe Şube Başkanı: Cihan Yalçın

 

Başkan Vekilli Selçuk Çetin

 

Yönetim Kurulu Üyeleri:

Tarkan Yalçın

Halil Aydın

Kani Yılmaz

Mustafa Yıldıko

Özkan Kollik

Selami Keskin

 

Genel Koordinatör: Emrah Aytar

 

Şube Denetçisi: Adem Yıldırım

 

Gençlik Kolları Başkanı: Deniz Karabulut

Exit mobile version