Kartal’da Çanakkale Müzesine Yoğun İlgi!

Yayın: 11:19 - 04.04.2013
Güncelleme: 11:19 - 04.04.2013

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün girişimleri ile Kartal’da sergilenen Çanakkale müzesine okulların yoğun ilgisi yanında vatandaşların da ziyaretleri devam ediyor. Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda açılan müzenin bu kez ziyaretçileri Yıldız İşçimenler İkokulu öğrencileri oldu. 10 Nisan’a kadar  Kartal belediyesi Ekolojik çadırında ücretsiz ziyarete açık olan  müze Çanakkale  savaşlarının anılarını günümüze taşıyor.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Yakın tarihimiz geleceğimiz adına önemli derslerle doludur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de yaratığı başarının yanında orada  toprağa düşen binlerce şehit ve gazinin bizlere bıraktığı vatanın savunulması başlı başına bir destandır.

 

Çanakkale Müzesi’nin son yıllarda Kartal halkımız için belediyemizce Kartal’da sergilenmesine katkı veriyoruz. Her ziyaretimde Çanakkale olayının önemi ve o süreci hissedip yaşıyorum. Halkımızın da mutlaka bu müzeyi görmesini diliyorum. Gençlerimiz ve öğrencilerimizin ilgisinden de memnun kalıyorum” dedi.

 

 

Exit mobile version