SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Çevreci Babanın Çevreci Kızı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Su Havzalarını Ağaçlandırma ve Koruma Derneği kurucu ve Onursal Başkanı Ömer Duman’ın kızı Esma Kaptan, babasından görevi devir aldı.

Komuoyunda “Çevreci Dede” olarak tanınan Ömer Duman bir süre önce kurucusu olduğu Derneği kızına devir etti ve yaşlılık sebebiyle köşesine çekildiği öğrenildi.

Projelerini Açıkladı

 

İstanbul Su Havzalarını Koruma Ağaçlandırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Esma Kaptan, “Bayrağı yaklaşık yarım asırdır kendini çevre ağaçlandırma ve yaşadığı topluma adayan babamdan bayrağı devraldım. Dernek olarak amacımız; tümü donanımlı 7 kurucu üyemizle birlikte, ülkemizin yeşile doymuş, çevre faktörlerinin zararlarına en aza indirmeyi ve uluslar arası alanda boy göstermeyi hedefleyen bir tüzükle tüm yeniliklere açık Sancaktepe İlçesi’nde, İstanbul’a, Türkiye’ye ve en önemlisi DÜNYA ya bir nefes vermek amacındayız” dedi.

Görev Düşüyor

Kaptan, şöyle devam etti: “ Yaradandan ötürü tüm tabiatı kutsal sayarsak, tabiata ihanetin ne kötü sonuçlar doğurduğunu hepimiz gördük, görüyoruz. Öyleyse yaşadığımız felaketler üzerinden ucuz siyaset yapmamak yerine, hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız. Bunun için sadece biz sivil toplum kuruluşlarına değil, bir birey olarak hepimize görev düşüyor. Bu çok zor değil. En basitinden evimizdeki çöpü ayrıştırmakla bile işin en önemli ucundan tutmuş oluruz” ifadesini kullandı.

Kampanya Başlatılacak

Doğanın insanları adeta uyardığını ve intikam almaya başladığını hatırlatan Başkan Esma Kaptan, “ Dünya da ve yurdumuzda yaşanan sel felaketleri adeta bir uyarı niteliğindedir. Doğa bir yerde intikam alıyor. Doğanın şakası olmaz her doğa felaketi insanlara bir uyarıdır” diye konuşan Kaptan, “ Ekim ayından başlamak üzere biz dernek olarak, çöp ayrıştırma konusunda ilçe genelinde bir eğitim programı başlatacağız. Aynı zamanda her mahalleden gönüllü vatandaşlarımızla faaliyetlerimizi genişleteceğiz. 2010 yılı hedefimiz ise eğitim ağırlıklı olan bu çalışmalarımızı uygulamaya dökmek olacaktır. Çeşitli kuruluşlarla yapacağımız ortaklaşa projeler ise anne ve çocuk odaklı olacak. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve temiz bir ortamda büyümesi için üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağımıza inancımız sonsuz” yorumu yaptı.

Kaptan, yerel yönetimlerin çevre ile ilgili başlatmış oldukları somut çalışmalara yardımcı olmaları ve katkı da bulunmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haber: Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]