Kimileri Keserken Onlar Diktiler!

Yayın: 08:02 - 29.04.2013
Güncelleme: 08:02 - 29.04.2013

Minik TEMA İstanbul Projesine katılan okullardan Kartal Sabri Taşkın İlköğretim Okulu Öğrencileri Başıbüyük’deki dikim sahasına 250 fidan dikti.

Beş otobüs ve bir midibüsle dikim bölgesine ulaşan 250 öğrenci 250 fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu. Kartal Orman Bölge Şefliği’nin katkıları ve TEMA İstanbul 1. Bölge Gönüllülerinin katılımı ile bir şenlik havasında sürdürülen dikime öğretmen ve velilerde katıldılar. Fidan dikiminden sonra can suyunu vermeyi de ihmal etmeyen minik doğaseverler, günün anlamını belirten fotoğraflar çektirdiler.

TEMA önlüklerini giyip, dikimi gerçekleştiren öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

Güzel bir iş yapmanın mutluluğu ile orman piknik alanına koşan öğrenciler, öğretmen ve velileri ile hazırlanan yemekleri yediler. Çeşitli oyunlar oynayarak günün stresinden kurtulan minikler temiz orman havası soluyarak, bol oksijen depoladılar. Etkinlik sonunda piknik alanında en küçük bir çöp kırıntısı bırakmayan öğrenciler, daha önce atılmış olan çöpleri de topladılar.

Doğa ile baş başakalmanın, güzel bir gün geçirmenin mutluluğu ile araçlarına binen minik çevreciler şanslıydılar. Tüm öğrencilerin böyle bir imkan yakalaması için Orman İşletmelerinin daha fazla dikim alanları tahsis etmesi gerekiyor.

Kartal Orman İşletme Şefliğini, dikim alanı tahsis edip, fidanları sağlayıp, çukurları hazırladığı için kutluyoruz.

 

Exit mobile version