Sultanbeyli Eğitim-Bir-Sen Şehitler Diyarı Çanakkale’de!

Yayın: 07:39 - 08.05.2013
Güncelleme: 07:39 - 08.05.2013

Sultanbeyli Eğitim-Bir-Sen şehitler diyarı Çanakkale’ye gezi düzenleyerek şehitlerini bir kez daha dualarla andı. 1 Mayıs emekçinin bayramını da Çanakkale’de kutlayan Eğitim-Bir-Sen’liler Çanakkale ruhuna yakışır bir program düzenleyerek kendine yakışanı yaptı. Binlerce emekçinin bir araya geldiği kutlamalarda coşkulu anlar yaşandı. Kültürümüzü yansıtan halk oyunlarının da sergilendiği, şiirlerin okunduğu ve konuşmaların yapıldığı kutlamalarda memurlar gönlünce eğlendi ve 1

Mayıs’ın sağduyuyla, barış içinde nasıl kutlanacağının da bir örneğini göstermiş oldular. Birlik ve beraberliğin coşkulu bir şekilde yaşandığı bayram kutlamaları öğle saatlerine kadar devam etti. Daha sonra Eğitim-Bir-Sen Sultanbeyli kafilesi Çanakkale’de savaşın en doruk noktada yaşandığı ve inanılmaz kahramanlık destanlarının yazıldığı yerleri ziyaret etti. Şehitlikleri bir bir ziyaret ederek dualar gönderen üyeler yer yer duygularına hâkim olamadı. Duygusal yoğunluğun en üst düzeyde olduğu gezide, Çanakkale’nin manevi atmosferinden etkilenen üyeler unutamayacağı anlar yaşadı. Üyeler, kendilerine çok yönlü hizmetler sunan sendika yetkililerine yapmış oldukları bu geziden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Gezi esnasına üyelere kısa bir konuşma yapan Murat ŞİT, Çanakkale’nin milletimiz için anlam ve önemine vurgu yaparak,”Tüm memurlar olarak Çanakkale’de toplanmamız, Çanakkale ruhunu tekrar canlandırmak içindir. Bizler şanlı tarihimizden güç alarak geleceğe daha ümitle bakıyoruz. Bir takım şer odaklarının birlik ve beraberliğimizi  bozmasına izin vermeyeceğiz. Bizler burada kardeşlik vurgusu yapacağız. Bu millet inancında kardeş, hilkatte eştir. Bu bizim hayata bakışımız, bu bizim hayat görüşümüzdür. İnsanlığın refahı kardeş olduğunu unutmamaktan geçer.” diyerek  Çanakkale’de neden buluştuklarının önemine işaret etti.

Exit mobile version