SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal sele teslim

Yayınlanma:
ABONE OL

Aniden bastıran ve etkili olan sağanak yağmur Kartal’da yaşamı sekteye uğrattı. Sabah Saat 07. 45 te başlayan yağmur suları Kartal’daki iki alt geçiti basarak geçitleri kullanılamaz duruma getirdi.

  kartalda-selll

Sabah saatlerinde başlayan ve daha sonra şiddetini arttıran yağmur, adeta bir saat içerisinde Kartal’da hayatı felç etti. Kartalspor tesisleri ününden geçerek spor caddesi üzerinde süratle akan sel suları logarların da taşması ile ortalığı göle çevirdi. Logarlar’dan fışkıran lağım suları ile karışan yağmur suları BİM Mağazası önündeki meydanı adeta işgâl etti.

kartal-sel-123

 

YAYALAR YOLDA KALDI

Mesai ve okula gitme saatine rastlayan sağanak yağmur bu arada işine giden vatandaşları, okullarına gitmekte olan öğrencileri hazırlıksız yakaladı.  Özellikle memurlar işlerine, öğrenciler de okullarına bir saat geç gitme zorunda kaldılar.

 

Bu arada zaten yaya geçitine elverişsiz ve dar olan Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi önündeki Kartal Baba alt geçidi ile Ayazma caddesi girişindeki alt geçiti basan sel ve lağım suları yaklaşık yarım metre kadar yükselince yaya geçişine kapandı.

sel-kartal14

TRAFİK AKSADI

 

Sel ve lağım suları etkisini BİM Mağazası yakınında ve meydan göbeği önünde gösterdi. Her iki istikamete gitmekte olan İETT otobüsleri, Yolcu Minibüsleri ve özel araçlar sel sularının içinde ilerlemekte zorluk çekince her iki yöne gitmek için seyir halinde olan araçlar oldukları yerde kaldılar. Bazı araçlarda motorlarına su girmesi sonuncunda motorları stop etti. 

EKİPLER HAZIRLIKLIYDI

 

Meteoroloji’nin bir gün önceden yaptığı uyarıları dikkate alan ve yıldırım ekipler oluşturan Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlü ekipleri önce tıkanan lagarları açarak biriken sel sularının süratle tahliyesini sağladı.

 

Kartal Belediyesi ekipleri daha sonra Rıhtım Caddesi üzerinde sel ve lağım sularının istilasına uğrayan çay bahçelerini basan suları tahliye etti.

Yaklaşık bir saat devam eden sağanak yağmur Kartal’ı adeta esir aldı.

 

 

 

 

Haber: Fethi Satıcı

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]